Trump går i kamp mod e-cigaretter med smag

Præsident Trumps regering agter at fjerne e-cigaretter med smag

Lungesygdomme og dødsfald kædes nu sammen med brug af e-cigaretter. Se hvilke symptomer du skal være opmærksom på her. Video/redigering: AP/Ekstra Bladet/Martin Ekelund
Følg Politik

Det skal være slut med e-cigaretter, der smager af slik, frugt og energidrik, hvis det står til Præsident Donald Trumps administration.

Det fortæller Alex Azar, der er USA's sundhedsminister på et pressemøde, skriver The Washington Post. Det er, hvad der svarer til fødevarestyrelsen, som skal 'rydde markedet for e-cigaretter med smag,' er der blevet sagt på pressemødet.

Udmeldingen kommer efter, at antallet af unge brugere af e-cigaretter er eksploderet den seneste tid.

- Vi kan ikke bare se til, mens folk bliver syge. Og vi kan ikke have, at det går ud over vores børn, sagde præsidenten og tilføjede, at førstedamen også var meget investeret i problemet.

Speciel tilladelse
Sundhedsminister Alex Azar kunne fortælle på pressemødet, at der i løbet af de næste uger vil igangsat en plan, som vil være i effekt 30 dage, efter den er offentliggjort.

Som udgangspunkt vil de fleste e-cigaretter med smag blive fjernet fra markedet, hvorefter de kan søge om en speciel tilladelse for at få adgang igen.

Den nye politik vil ikke omfatte e-cigaretprodukter, der smager af tobak.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+