Trump godkender udskældte olieledninger: Skal gå tværs gennem kulturel perle

Anlægget af to kontroversielle olie-forsyningsledninger kan gå i gang

Native Americans har længe arbejdet mod planerne om at etablere olie-forsyningslinjer gennem North Dakota, men nu har Trump givet grønt lys til anlægget. (Video: AP)

Præsident Trump har tirsdag underskrevet et dekret, som giver grønt lys til at anlægge to kontroversielle olie-forsynings-rør - Keystone XL og Dakota Access - som kommer til at gå tværs over kulturelt følsomme områder i North Dakota.

Det fortæller en repræsentant fra Det Hvide Hus til radiostationen NPR 24, skriver flere amerikanske medier. Herunder Reuters.

Rørene, som har været længe undervejs, og som skal transportere råolie gennem midtvesten til den amerikanske golfkyst, blev stoppet af Obama-regeringen. Blandt andet efter pres fra efterkommere af indianere - de såkaldte Native Americans - og andre aktivister, som hævdede, at anlægsarbejdet ville risikere at ødelægge kulturelt vigtige naturområder og for indianere 'helligt land' i North Dakota.

Se også: Største sejr til indianerne siden Little Big Horn: Ugh Ugh Ugh

Det forventes, at præsident Trumps godkendelse af projektet kan antænde en ny ophedet debat om forsyningslinjerne, hvor tilhængere af projektet hævder, at prisen på olie og energi generelt vil falde, ligesom der også vil blive skabt job som en afledt effekt. Omvendt hævder modstandere, at der risikerer at blive udledt flere skadelige stoffer i miljøet.

Trump selv hævdede tidligere tirsdag, at han er optaget af miljøspørgsmålet, men tilføjede:

- Vi gør kort proces, og vi giver jer enten tilladelse, eller også får I afslag. Det finder I ud af meget hurtigt.

Her viser Donald Trump sin seneste underskrift. Foto: AP
Her viser Donald Trump sin seneste underskrift. Foto: AP
 

352 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere