Annonce:
Annonce:

Trump gør grin med handicappet journalist

Den kontroversielle præsidentkandidat er kommet under ny beskydning efter bizar efterligning af handicappet journalist

Dette uddrag af Donald Trumps tale fra tirsdag aften har for alvor fået folk op af stolene i USA. (Video: AP)
Annonce:
Følg Politik

Selvom Donald Trump har formået at gøre sig selv populær blandt mange republikanske vælgere, har han også sørget for at gøre sig mindst lige så upopulær hos en lang række andre mennesker.

Senest har han formået at få både journalister og handicappede på nakken, efter at han tilsyneladende gjorde grin med en journalist med lidelsen AMC (Arthrogryposis Multiplex Congenita) i forbindelse med en tale under valgkampagnen.

Donald Trump: Tortur virker

Den seneste skandale fra mangemilliardæren fandt sted, da han på ny skulle tale om en påstand han er kommet med om, at han så tusinder af muslimer fejre angrebene 11. september 2011 i delstaten New Jersey, der ligger op ad New York City.

Annonce:

Adskillige medier, regeringstalsmænd og politifolk har tilbagevist hans påstand, men han har hårdnakket holdt fast i sin påstand, blandt andet med henvisning til en artikel i Washington Post skrevet af Serge Kovaleski en uge efter angrebet.

Her fremgik det, at et antal personer var blevet anholdt og afhørt, fordi de angiveligt havde fejret angrebene og holdt fester på tagtoppene, mens de kunne se over på uhyrlighederne, der foregik på den anden side af Hudsonfloden.

Trump holder fast
Mistanken er dog aldrig blevet bekræftet eller har medført domme, og i et interview på CNN for nylig har Kovaleski slået fast, at han ikke mindes, at 'nogen har sagt, at der var tusindvis eller bare hundredevis af mennesker, der festede', som Trump ellers har hævdet.

Trump: Terror kunne være undgået hvis folk bar våben

Netop den udtalelse er faldet Trump for brystet, og han valgte derfor at latterliggøre Kovaleskis udtalelse i forbindelse med sin kampagne-tale. Her mener mange, at han helt tydeligt gjorde grin med den nuværende New York Times-journalists handicap.

Annonce:

- Den stakkels fyr - I skulle se ham: 'Åh, jeg ved ikke, hvad jeg sagde, jeg kan ikke huske det', lød det fra Trump fra talerstolen tirsdag aften amerikansk tid, mens han viftede med armene og ændrede stemmeleje.

Det har fået mange til at mene, at han gjorde grin med Kovaleskis lidelse, der blandt andet omfatter indskrænket bevægelighed i albuen, håndleddet og fingrene.

- Det sørgelige ved det her er, at det ikke overrasker mig den mindste smule, at Donald Trump vil gøre noget så lavt, når man ser på hans historik, siger Kovaleski til Wahington Post.

Tidligere Trump-kritiker
Kovaleski og Trump har tidligere krydset klinger, idet Kovaleski i perioden 1987 til 1993 havde skrevet en række kritiske artikler for New York Daily News om Trump, som kæmpede med en stribe økonomiske nederlag.

Kovaleski er derfor overbevist om, at Trump udmærket kendte til hans lidelse, da han imiterede journalisten.

Trump i tv-triumf: Seer-rekord er 'huuuuge'

Annonce:

Hverken Trump eller hans kampagnechef har ønsket at kommentere den konkrete hændelse, men en kampagnemedarbejder hævder, at Trump 'ikke var klar over nogen lidelse, og at han ikke gjorde grin med hans fysiske udseende på nogen måde'.

Det har dog ikke overbevist folk i branchen.

- Vi synes, det er skandaløst, at han gør grin med en af vores journalisters udseende, lyder det fra en talsperson for Kovaleskis nuværende arbejdsplads, New York Times, ifølge Politico.

Trump: Putin er uskyldig i nedskydning af MH17

Til angreb på New York Times
Donald Trump, der normalt er yderst aktiv på det sociale medie Twitter, har heller ikke her kommenteret den seneste skandale.

I stedet har han kastet sig over at tilsvine New York Times, som er gået kritisk til ham oven på talen.

- Eftersom folkene på New York Times kun har lavet dårlige beslutninger det seneste årti, hvorfor bekymrer folk sig om, hvad de skriver? Inkompetent!, lyder det blandt andet fra Trump.

Annonce:

På trods af Donald Trumps mange møgsager, fører han stadig i alle meningsmålinger forud for næste års republikanske primærvalg. Den nærmeste forfølger er Ben Carson, der i manges øjne er mindst lige så kontroversiel som Trump.

Præsident-mysteriet: Han har væltet Trump af pinden

Donald Trump har i den seneste tid under sin kampagne hævdet, at terrorangrebet 11. september 2001 ikke ville være sket, hvis han havde været præsident.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: