Trump: 'Han er en taber'

Det er hårdt mod hårdt, når præsident Donald Trump går i krig mod sine konkurrenter på Twitter

Her er fem ting, du måske ikke vidste om Michael Bloomberg. Video: Martin Ekelund

En af verdens mest magtfulde mænd mod en af verdens rigeste mænd.

Sådan lyder opskriften på en ophedet Twitter-debat, der torsdag huserede på det sociale medie mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og verdens nienderigeste mand, Michael Bloomberg.

Bloomberg vs. Trump. Den ene siger 'taber', den anden siger 'gøende klovn'. Foto: Ritzau Scanix/Mandel Ngan, Jim Watson
Bloomberg vs. Trump. Den ene siger 'taber', den anden siger 'gøende klovn'. Foto: Ritzau Scanix/Mandel Ngan, Jim Watson

Med til opskriften skal det også nævnes, at Michael Bloomberg i skrivende stund kæmper en indædt kamp for at blive Demokraternes præsidentkandidat ved det kommende præsidentvalg.

Sanders vinder i New Hampshire

'Taber'
I et tweet kalder Donald Trump Michael Bloomborg for 'Mini Mike' og en 'masse af død energi, der ikke vil i debat på scenen med professionelle politikere', mens han i et opfølgende tweet lægger ud med vendingen 'Mini Mike Bloomberg er en TABER, der har penge, men han kan ikke debattere og har ingen tilstedeværelse, det vil I se.'

Artiklen fortsætter under opslagene ...

Trump: Coronavirus dør til april

Men Bloomberg selv er ikke til at slå ud. Han svarer nemlig præsidenten rapt igen. 'Vi kender mange af de samme mennesker i NY(New York, red.). Bag din ryg griner de ad dig og kalder dig en gøende klovn. De ved, at du arvede din formue og ødslede den væk på dumme handler og inkompetence.'

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Trump opfordrer uafhængige til at stemme på svageste demokrat

Engang var de to ellers gode venner, da Bloomberg sad som borgmester i New York. Sammen åbnede de blandt andet en golfbane på resterne af en stor affaldsplads. En golfbane, som Donald Trump senere tog hele æren for.

Ifølge seneste meningsmålinger ser det dog ikke umiddelbart ud til, at det er Bloomberg, der er i front til at blive Demokraternes næste præsidentkandidat.

Således beretter de seneste statistikker hos blandt andet BBC om, at hele tre kandidater i skikkelse af Joe Biden, Bernie Sanders og  Elizabeth Warren er foran i meningsmålinger, mens Bloomberg ligger nærmest side om side med Pete Buttigieg.

Pete Buttigieg vinder ultrasnæver sejr over Sanders i Iowa

Trump i vild kampagne: Bruger 75 millioner

Bloomberg indrømmer: Brugte indsatte i valgkamp