Annonce:
Annonce:

Trump hyldet af Sharia-kongen: Får Saudi-Arabiens fineste æresmedalje

Samme dag som de to lande har indgået en gigantisk våbenaftale blev den amerikanske præsident blev hyldet for sin indsats for at fremme sikkerhed og stabilitet i hele verden

Donald Trump hædret. Foto: AP
Donald Trump hædret. Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Donald Trump fik en særdeles varm velkomst, da han lørdag landede sammen med fruen i Saudi-Arabien - første stop på præsidentens jomfru-udenrigsrejse.

Ved en ceremoni i Riyadh modtog han Saudi-Arabiens fineste civile udmærkelse - Abdulaziz al-Saud-medaljen - for sin indsats 'for at fremme sikkerhed og stabilitet i regionen og hele verden', skriver Sky News.

Barack Obama, den britiske premierminister Theresa May og Vladimir Putin har tidligere fået samme guldmedalje hængt om halsen, men Trump er øjensynligt mere populær end Obama.

Præsident Trump er den første amerikanske præsident, som vælger at besøge et muslimsk land som det første, og ifølge CNN's reportere var hans modtagelse langt mere storslået end den, Obama fik under sit besøg.

Donald Trump og Melania Trump ankom lørdag i den royale terminal i  King Khalid International Airport. Foto: AP
Donald Trump og Melania Trump ankom lørdag i den royale terminal i King Khalid International Airport. Foto: AP
 

Trump svinede Michelle Obama: Nu laver Melania samme 'fejl'

Annonce:

I modsætning til sin forgænger blev Trump for eksempel mødt af Saudi-Arabiens konge, Salman bin Abdulaziz al-Saud, i lufthavnen, og blev transporteret fra landingspladsen i kongens egen bil.

På hotellet, hvor præsidentparret bor, er der blevet hængt et fem etager højt billede op af Donald Trump.

Alt sammen vidner om, at Saudi Arabien har haft store forventninger til besøget. Ifølge Politiken har kongerigets udenrigsminister Adel al-Jubiar da også offentliggjort deres ønsker for besøget i dagbladet Saudi Gazette:

- Saudi-Arabien ønsker at blive forsikret om, at Trump-administrationen vil fortsætte sin hårde tone over for Iran. Via retorik og handling.

Gigantisk våbenaftale
Af samme grund har det været ventet, at Det Hvide Hus under besøget ville offentliggøre en gigantisk våbenaftale mellem USA og Saudi Arabien. Det skete lørdag.

Annonce:

Der er tale om en våbenhandel for en sum af svimlende 110 milliarder dollar, som træder i kræft øjeblikkeligt. Og yderligere en aftale for 350 milliarder dollar over de næste ti år. Ifølge Det Hvide Hus vil Saudi Arabien blandt andet modtage tanks, jagerfly, krigsskibe og et anti-missil-forsvar, og fra officiel side kaldes aftalen 'en betydelig udvidelse' af de to landes sikkerhedspolitiske forhold, skriver Washington Examiner.

Efter besøget i Saudi-Arabien fortsætter Donald Trump til Israel og derefter Vatikanet i Rom, hvor han skal mødes med paven.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: