Annonce:
Annonce:

Trump i brøler: - En elev i femteklasse kunne svare på det!

Donald Trump-bemærkning omkring Den Amerikanske Borgerkrig har fået de amerikanske mediers opmærksomhed

Donald Trumps bemærkninger omkring amerikansk historie er kommet i fokus i medierne. Foto: AP
Donald Trumps bemærkninger omkring amerikansk historie er kommet i fokus i medierne. Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Mens Donald Trump er kendt for at beskylde andre og især medier for at fuske med fakta, så er det vist også velkendt, at han ikke altid selv har helt styr på sine ting.

I et interview med Washington Examiner, som blev bragt i weekenden, rodede han sig ud i en periode af amerikansk historie, hvor han ikke havde læst godt nok op. Den Amerikanske Borgerkrig.

Han sagde blandt andet, at den tidligere amerikanske præsident Andrew Jackson, som er et stort forbillede for ham, var 'meget vred over, hvad han så i forbindelse med borgerkrigen'.

Problemet med den udtalelse var dog, at da borgerkrigen brød ud i 1861, så havde Jackson allerede været død i 16 år.

Derudover sagde præsidenten i interviewet, at 'ingen stiller spørgsmålet: Hvorfor skete borgerkrigen? Hvorfor kunne man ikke have undgået den?'

Annonce:

Pensum i folkeskolen
Men i og med at borgerkrigen, er pensum i samtlige amerikanske skoler og har været genstand for utallige historikeres studier, har Trump efterfølgende måttet lade høre for sine bemærkninger.

Forfatter og historie-professor ved Penn State University Amy S. Greenberg siger fx til CNN, at 'en femteklasses elev kunne svare på det spørgsmål', og i Washington Post, bliver hans kommentar kaldt 'bizar'.

Trump har siden hen forsøgt at forklare sig på Twitter:

- Præsident Andrew Jackson, som døde 16 år før Den Amerikanske Borgerkrig startede, havde set det ske og var vred. Han ville aldrig have ladet det ske!

Slaveriet
Selvom historikere peger på flere årsager til borgerkrigen, så er den almindelige opfattelse, at borgerkrigen blev udkæmpet mellem nord og sydstaterne grundet slaveriet.

Efter Abraham Lincoln i 1860 vandt valget uden en sejr i en eneste af sydstaterne, erklærede selvsamme stater, der gik ind for slaveri, deres uafhænighed. Da havde konflikten omkring slaveriet varet en rum tid. Krigen sluttede i 1865 og kostede 600.000 mennesker livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: