Annonce:
Annonce:

Trump i hadsk tale til spejdere

Præsidenten bliver ved med at være sur over mediernes dækning af hans indsættelsetale i Washington, som havde færre tilhørere end Obamas. Ophidsede Twitter-brugere trækker paraleller til 1930'erne

- Vi kunne godt bruge noget mere loyalitet. Se en bid af Trumps tale her (Video: AP)
Annonce:
Følg Politik

Der blev uddelt tæsk til medier, demokrater og 'kloakken' i Washington da Donald Trump i nat dansk tid talte til tusindvis af spejdere i delstaten West Virginia.

Talen får stor omtale på de sociale medier i disse timer.

Det falder mange for brystet, at præsidenten i en tale til et meget ungt publikum vælger at bruge mange kræfter på at tale hadsk om sine modstandere.

En Twitter-bruger ved navn Jeff Franzius mener sågar, at talen vækker mindelser om Adolf Hitlers taler til tyske unge i slutningen af 1930'erne. Den polemiske sammenligning høster tilslutning fra andre brugere.

Energiminister Rick Perry fotograferer Trump under talen til spejderne. Foto: AP
Energiminister Rick Perry fotograferer Trump under talen til spejderne. Foto: AP

En anden bruger ved navn Ctl+Alt+Denise har lavet et humorisktisk sammenklip af Barack Obama, som møder en spejder og et lidet flatterende snapshot af The Donald.

'Din spejderleder versus den spejderleder du ville ønske, du havde', lyder følgeteksten.

Annonce:

Her får du et udpluk af Donald Trumps hidsige udfald, udvalgt af The Guardian og NBC-journlisten Bradd Jaffy, som har gennemgået og udskrevet talen. Læs den i fuld længde på engelsk her og her.

Om medierne og størrelsen af folkemængder 1
- Hold op her er mange mennesker. Pressen vil sige, at her er omkring 200 menneskser. Men det ser ud som 45.000 mennesker.

- I aften vil vi lægge de politiske slagsmål i Washington til side, som I har hørt så meget om med fake news og alt det dér... Hvem fanden vil snakke om politik, når jeg står foran spejderne?

Om politik
- I ved jeg er taget til Washington, hvor jeg ser alle disse politikere. Og jeg ser sumpen. Det er ikke et godt sted. I dag siger jeg faktisk, vi burde skifte fra navnet sump til gylletank eller måske kloak, men det er ikke godt. Ikke godt

TV-kameraer og størrelsen af folkemængder 2
- Og forresten, er her spejder fra Indiana i aften? Jeg under mig over om tv-kameraerne vil følge jer: det plejer de ikke, når der er store folkemængder samlet.

Annonce:

Om medierne og størrelsen af folkemængder 3
- Hvad tror I chancerne er for at denne utrolige, massive folkemængde - rekord-brydende - vil blive vist i tv i aften? Én procent eller nul? The fake media vil sige: Præsident Trump talte til en lille forsamling af spejdere i dag. Det er virkelig en stor forsamling. Fake media. Fake news. Tak skal I have.

Glædelig jul
- Under Trump-administration vil vi sige glædelig jul igen, når I går ud og shopper. Tro mig. Glædelig jul. De har neddroslet denne lille smukke frase. I kommer til at sige glædelig jul igen, folkens.

(I USA har vending 'happy holidays' vundet indpas, fordi andre trosretninger end krisne dermed også bliver inddraget i høflighedshilsner i forbindelse med juletiden, red.)

Traump hilser på spejderne på spejdermanér. Foto: AP
Traump hilser på spejderne på spejdermanér. Foto: AP
 

 

   

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: