Trump i kovending: Vil nu stoppe med at tage malariapiller mod coronavirus

Lægemidlet hydroxyklorokin bliver brugt mod malaria, men eksperter har sået tvivl om effekten mod coronavirus

USA's præsident, Donald Trump, har taget malariamidlet hydroxyklorokin forebyggende mod coronavirus i knap to uger. Foto: Leah Millis/Reuters
USA's præsident, Donald Trump, har taget malariamidlet hydroxyklorokin forebyggende mod coronavirus i knap to uger. Foto: Leah Millis/Reuters
Følg Politik

Den amerikanske præsident, Donald Trump, forventer at stoppe med at tage lægemidlet hydroxyklorokin i løbet af en dag eller to.

Det siger præsidenten på et pressemøde onsdag i Det Hvide Hus.

Tidligere i denne uge kom det frem, at Trump tog lægemidlet for at forebygge coronasmitte, trods virkningen er stærkt betvivlet af sundhedseksperter.

Flere studier har ligeledes sået tvivl om effekten af midlet, mens Trump adskillige gange har talt varmt om det.

Trump fortalte mandag, at han er testet negativ for coronavirus og ikke har nogen symptomer, men at han har taget midlet i 'cirka halvanden uge'.

- Jeg tager en pille hver dag, sagde han og tilføjede, at han også tager zink som en forebyggende foranstaltning.

Hydroxyklorokin og klorokin er længe blevet brugt mod malaria. I flere lande verden over testes midlernes effekt mod coronavirusset.

Det gælder blandt andre læger i Sverige, der dog efterfølgende har indstillet brugen af midlet. Det skyldes, at flere læger berettede om alvorlige bivirkninger ved brugen af midlet.

Også i Danmark bliver midlet undersøgt. Således kunne Hvidovre Hospital i april meddele, at et forsøg med klorokin var lige på trapperne.

I forsøget skulle midlet testes på 500 patienter for at se, om det mildner symptomerne fra sygdommen Covid-19, der forårsages af coronavirus.

Også i Brasilien, der er et af de hårdest ramte lande i verden af coronavirus, ser man på hydroxyklorokin.

Tirsdag sagde præsident Jair Bolsonaro, at Brasilien vil udvide sin anbefaling af brugen af malariamidlet klorokin mod coronavirus.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind