Trump i lortehul-ballade: Nu svarer han igen

En kommentar fra Donald Trump har igen skabt problemer for præsidenten, men nu svarer han igen på anklagerne

Foto: AP
Foto: AP

- Hvorfor lader vi alle de folk fra lortehul-lande komme her?

Sådan sagde Donald Trump ifølge Washington Post, da de amerikanske 'lawmakers' mødtes med præsidenten i Det ovale kontor i Det Hvide Hus torsdag.

Kommentaren var rettet mod folk fra Haiti, El Salvador og afrikanske lande, som var på dagsordenen fredag. Emnet var det såkaldte DACA-program, der skal beskytte mennesker fra de pågældende lande,

Men det var Donald Trump ikke ret begejstret for.

Fredag har alverdens medier beskrevet præsidentens vredesudbrud, og nu svarer han igen.

- Sprogbruget, jeg valgte til DACA-mødet (et møde om immigration red.), var hårdt, men det var ikke de ord, jeg brugte. Men hvad der virkelig var hårdt, var det aparte forslag. Det vil være et stor tilbageslag for DACA, skriver Donald Trump uden at præcise, hvad forslaget handlede om.

Donald Trumps regering meldte for få dage siden ud, at de ønskede at få fjernet DACA-programmet (Deferred Action for Childhood Arrivals red.), der skal beskytte immigranter uden dokumenter, der kommer til USA. Her er der hovedsageligt tale om børn.

Og det var netop det, der var på dagsordenen torsdag. Desuden skulle Trump have sagt på mødet, at USA skulle hente flere immigranter ind fra lande som Norge.

Formentlig inspireret af Erna Solberg, der var et smut forbi Det Hvide Hus onsdag.

Artiklen fortsætter under tv-klippet

Balladen startede efter Erna Solbergs besøg hos Donald Trump. TV: AP

Ulækkert
Flere amerikanske politikere med haitiansk baggrund har efterfølgende reageret kraftigt på præsidentens kommentar.

- Det er ulækkert. Åh min Gud, åh min Jesus. Jeg ved ikke, hvordan det kan blive meget værre. Det her er meget alarmerende. Vi ved, at han ikke er præsidentiel, men det her er meget lavt, lyder det fra byrådsmedlem Miami, Alix Desulme.

Desuden har Haitis ambassade i USA meldt ud, at de er blevet bestormet med mails fra amerikanere, der undskylder præsidentens opførsel.

Til stede på Det ovale kontor var blandt andre den demokratiske senator Dick Durbin og den republikanske senator Lindsay Graham.

Tidligere har Trumps administration besluttet at stoppe det såkaldte TPS-program (Temporary Protected Status Designated Country Red.), der giver flygtninge fra Haiti nogle særlige rettigheder, når de kommer til USA.