Trump i nyt angreb på fyret FBI-chef: - Kujonagtig!

Donald Trump fyrer bredside af mod den tidligere FBI-direktør James Comey

Trump raser over Comeys udtalelser. Se et klip fra den tidligere FBI-direktørs vidne udsagn, hvor han blandt andet fortæller, at han frygtede at Trump løj (Video: AP)

USA's præsident, Donald Trump, fortsætter med at skælde ud på den tidligere FBI-direktør James Comey, der i sidste uge vidnede om sit forhold til præsidenten under en høring i Kongressen.

Trump kalder i en opdatering på Twitter søndag James Comey for 'cowardly' - kujonagtig!

- Jeg tror, at James Comeys lækager vil være langt mere almindelige, end nogen havde troet mulige, skriver Trump og tilføjer:

- Totalt ulovligt? Meget kujonagtig!

Dermed kritiserer Trump med fornyet styrke James Comey for at have bedt en ven om at lække et notat om et møde med præsident Trump til pressen.

Det afslørede James Comey selv under høringen, der fandt sted i senatets efterretningsudvalg i torsdags.

Trump undlader imidlertid at forholde sig til den del af James Comeys vidneforklaring, hvor han anklagede præsidenten for - indirekte - at have bedt ham om at stoppe en efterforskning af sikkerhedsrådgiver Michael Flynns påståede forbindelser til Rusland.

WOW - en lækker!
Allerede dagen efter Comeys vidneforklaring i Kongressen triumferede Donald Trump på Twitter og anklagede den tidligere FBI-direktør for at have lækket oplysninger til pressen.

- På trods af falske udsagn og løgne, totalt og fuldstændig retfærdiggørelse... og WOW Comey er en lækker!

Comey understregede, at notatet om sit møde med Trump ikke indeholdte klassificerede oplysninger, samt at han var fyret og derfor en civilist, da han bad en ven og professor på Columbia University om at dele notatet med avisen New York Times.

James Comey forklarede under en kongres-høring, at han følte sig presset til at droppe FBI's Ruslands-undersøgelse. Det nægtede han imidlertid og endte med at blive fyret. (Foto: AP)
James Comey forklarede under en kongres-høring, at han følte sig presset til at droppe FBI's Ruslands-undersøgelse. Det nægtede han imidlertid og endte med at blive fyret. (Foto: AP)

Den fyrede FBI-direktør James Comey beskyldte torsdag under en høring præsident Trump for direkte at beordre ham til at droppe en undersøgelse af en af Trumps medarbejdere. Foto: AP Nyheder - 8. jun. 2017 - kl. 21:31 Nettet strammes om Trump

Comey forklarede desuden, at han håbede, at informationerne fra mødet med Trump ville sætte en specialanklager på sagen angående Trump-kampagnens forbindelser til Rusland. Det ønske har Comey siden fået opfyldt.

Den fyrede FBI-chef sagde også, at han begyndte at skrive notater om sine møder med Donald Trump, fordi han frygtede, at præsidenten ville begynde at lyve om deres samtaler.

Comey forklarede, at han følte sig utilpas i selskab med præsidenten og frygtede, at Trump ønskede at presse ham til at droppe efterforskningen af Flynn til gengæld for, at han beholdt sit job som FBI-chef.

Trump havde i løbet af fire måneder ni samtaler med Comey, heraf tre ansigt til ansigt.

274 kommentarer
Vis kommentarer