Trump indfører de 'mest omfattende sanktioner nogensinde'

Bedst som mange troede, at der kunne være en opblødning på vej i forholdet til Nordkorea, kommer Trump med nye sanktioner

Det er særligt skibe og handelsfirmaer, der vil blive ramt af de nye sanktioner. Foto: AP
Det er særligt skibe og handelsfirmaer, der vil blive ramt af de nye sanktioner. Foto: AP

Selvom forholdet mellem Nord- og Sydkorea har virket ganske lunt på trods af de lave temperaturer under vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang, lancerer Donald Trump nu nye sanktioner mod Kim Jong-Un og Nordkorea.

Det skriver blandt andre New York Times på baggrund af et uddrag fra en tale, Trump skal holde senere i dag.

- I dag meddeler jeg, at vi lancerer de mest omfattende sanktioner nogensinde mod det nordkoreanske regime, skal Trump ifølge taleuddraget have planlagt at sige ved en konservativ konference senere i dag.

Vil stække økonomien
Sanktionerne vil primært ramme nordkoreansk handel med det formål at stække landets økonomi og dermed dets mulighed for at fortsætte sit udviklingsprogram.

- Finansministeriet vil snart tage nye midler i brug for at afskære indtægtskilder og brændstof, som regimet bruger til at finansiere sit atomprogram. Derfor vil vi ramme 56 skibe, shipping-firmaer og handelsfirmaer der hjælper Nordkorea til at undgå sanktioner, skal Trump sige ifølge talen.

Den opsigtsvækkende melding fra Trump kommer ifølge New York Times få timer efter, at Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, havde været vært for den amerikanske delegation herunder Trumps datter, Ivanka, ved et middagsselskab.

Præcis hvilke firmaer og skibe, sanktionerne vil ramme, er endnu uvist.

156 kommentarer
Vis kommentarer