Trump interviewer sig selv: Jeg er den bedste til det

TV-show gjorde tykt grin med præsidentkandidaten - som for en gang skyld ikke svarede igen med tilsvininger

Trump interviewer Trump. Ret beset i form af tv-vært Jimmy Fallon og præsidentkandidat Donald Trump. 
(Foto: AP)
Trump interviewer Trump. Ret beset i form af tv-vært Jimmy Fallon og præsidentkandidat Donald Trump. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Det måtte komme før eller siden. Hvem andre end den selvsikre, politiske provokatør og 'joker' Donald Trump er bedre til at interviewe... ja, Donald Trump selv?

- Wow. Jeg ser fantastisk ud, indledte Trump interviewet. 

- Nej, VI ser fantastiske ud. Virkelig fantastiske, overgik han så sig selv i vanlig overdrivelse til sit eget spejlbillede - i øvrigt til store klapsalver fra publikum. 

Det ikke uventede selvforherligende interview fandt sted fredag aften i New York i det populære program 'The Tonight Show' med Jimmy Fallon.

Her mødtes Fallon og Trump bogstavelig talt i en 'face-to-face' i sminkerummet, hvor Trump interviewede sig selv i spejlet.

- Mig, der interviewer mig selv. Det er, hvad jeg kalder en god idé, sagde Trump til sit spejlbilledet - her reelt udfyldt af værten Fallon selv, der var klædt ud som en fuld Trump-look-alike.

'Joakim von Trump' vil være præsident

'Det er stooooooooort'
Donald Trump er ellers ikke en mand man gør hverken grin med eller kritiserer uden hurtigt at mærke forretningsmandens benhårde metoder af bl.a. tilsvininger eller sagsanlæg. Alligevel kørte The Donald med på den over fem minutter lange spøg, mens han lod Fallon-dubletten gøre tykt grin med sig.

Det blev således for en gang skyld uden Trump'ske indvendinger, da Fallon indledningsvist refererede til Trumps særprægede hårpragt. Eller da han til stor morskab for publikum imiterede præsidentkandidatens mimik, kropsholdning og særprægede ordvalg.

- Det bliver stoooooooooooooooort, parodierede den populære talkshow-vært, der overtog programmet efter Jay Leno sidste år.

Kanye West som vicepræsident
Ved at stille spørgsmål til den ægte Trump i spejlet prikkede Trump-dubletten også til de kritiske røster om, at Trump er 'all talk, no politics'.

- Hvordan vil du betale for muren ved grænsen? Hvordan vil du skabe job her i landet? Hvordan vil du gennemføre skattelettelser til middelklassen?, spørger Trump sig selv for at øve sig på spørgsmålene til det 'rigtige interview' med Jimmy Fallon.

I vanlig hul og ukonkret stil lød det overordnede svar da også:

- Jeg gør det bare. 

Fortsat forklædt som Trump ville Fallon i øvrigt også vide, hvem Trump vil udpege som vicepræsident i det tilfælde, han når helt frem til chefstolen i Det Hvide Hus. Som Trumps falske spejlbillede foreslog Fallon skuespilleren Gary Busey.

Det afviste præsidentkandidaten imidlertid. I stedet vurderede han, at Kanye West (som til MTV-Awards proklamerede han ville stille op som præsident i 2020, red.) ville være en oplagt mulighed...

En ikke uvant udmelding fra 'The Apprentice'-værten, som for år tilbage fandt Oprah Winfrey attraktiv til den post.

Trump skriver under på troskabsed
Vi vil også være præsident

Trump: Der er en bevægelse i gang
Siden den 69-årige ejendomsmogul og mangemillionær trådte ind på den politiske scene som republikansk præsidentkandidat i juni, er han stormet frem i meningsmålingerne.

Frontløberen fortsætter til manges overraskelse sin fremmarch over sine etablerede kolleger - senest med CNN-målinger på 33,7 %. Et over 10 % forspring ned til nærmeste konkurrent og formentligt kun overgået af én ting: Trumps eget ego.

Også det blev udstillet i showet, idet sminkerums-kulissen var udsmykket med adskillige Donald Trump-portrætter på væggen. Heller ikke det lod Trump sig umiddelbart mærke af.

Mens 'selfie-interviewet' var filmet på forhånd, foregik det reelle interview i studiet live i aftes. I den 'rigtige varme stol' fik Trump da også rig lejlighed til at uddybe, hvorfor han er så populær.

- Det er som om, der er en bevægelse i gang i det her land, sagde Trump og opremsede en lang liste af politiske events med tusinder af tilhørere, som dokumentation for opbakningen.

Donald Trump sviner Heidi Klum - se hendes geniale modsvar

'Jeg undskylder da - når jeg tager fejl'
Her forklarede han også, at han sjældent benytter sig af nedskrevne taler og noter, hvilket straks fik Jimmy Fallon til at smide sine spørgsmål ud.

Det kom der dog ikke mere konkret politisk substans ud af. Men i hyggesludderen fik Fallon dog Donald Trump til at indrømme, at han ikke er bleg for at give folk en undskyldning. Sådan da...

- Jeg synes, det er fint at undskylde. Hvis der er noget at undskylde for. Men selvfølgelig vil jeg undskylde engang i fremtiden, hvis jeg da nogensinde tager fejl.

Trump buhet ud efter 2 min. debat...
War ZERO: Kan denne mand stoppe Trumps triumftog...

Slutter fejde med Tv-station
Præsidentkandidatens deltagelse i Jimmy Fallons talkshow på NBC skete selv samme dag, som der så ud til at blive lagt en dæmper - eller i hvert fald juridisk afslutning på hans uvenskab med netop tv-stationen NBC.

Trump og NBC har haft deres respektive advokater på overarbejde i kølvandet på Trumps racistiske udtalelser om immigranter fra Mexico. NBC har nægtet at sende skønhedskonkurrencen Miss USA og Miss Universe, som de ejer med Donald Trump. Resultatet fredag: Trump har købt NBCs halvdel og er nu eneejer over skønhedsorganisationen.

Fejden med NBC er dog intet at forregne med det sagsanlæg Trump har anlagt mod tv-stationen Univision, som også nægtede at sende Miss Universe konkurrencen. Trump har sagsøgt dem for kontraktbrud på 500 mio. $.

Republikanske Perry trækker sig som præsidentkandidat
Donald Trump i modvind: Fyres igen og igen

End konkurrent mindre for Trump
Showet skete i øvrigt også på en dag, hvor det politiske felt hos republikanerne for første gang siden præsidentkapløbet gik i gang blev en kandidat mindre.

Efter 101 dags kampagne valgte Rick Perry, tidligere guvernør i Texas og tidligere præsidentkandidat i 2012, at trække sig fra det politiske ræs. Dermed er det politiske republikaner-felt, der ellers er det største nogensinde, nu nede på 'kun' 16 kandidater. 

Her møder Donald Trump sine fans efter Jimmy Fallon show. (Video: Splash)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.