Annonce:
Annonce:

Trump Jr. fryder sig: Her er Donalds store vindersager

Tre journalister fra et af Trumps hade-medier har sagt op, og det er blot én af tre pust i medvinden for den amerikanske præsident

Donald Trump flankeret af hustruen Melania til venstre i billedet og den ældste søn, Donald Trump Junior, til højre. Foto: AP
Donald Trump flankeret af hustruen Melania til venstre i billedet og den ældste søn, Donald Trump Junior, til højre. Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Det har ikke været lutter lagkage at være præsident i USA de sidste fem måneder, men nu begynder vinden så småt at blæse mere fordelagtigt for Donald Trump.

I hvert fald har han vundet et par appelsiner til turbanen i tre forskellige sager, som er blevet dækket intenst den seneste tid.

Junior: Hahahahaha
Det er ingen hemmelighed, at Donald Trump i meget lang tid har ført en personlig twitter-krig mod flere store medier i USA.

Han har uden beviser beskyldt dem for at skrive falske nyheder, hver gang de har påvist noget, der går imod præsidenten. Samtidig er mediernes læserskare blevet større og større.

Tirsdag morgen er det imidlertid kommet frem, at et af de af Trump meget omtalte medier - CNN - i fredags trak en historie tilbage, fordi den ikke levede op til redaktionelle standarder. Konsekvensen har været, at to journalister og en fremtrædende graver-redaktør har sagt op.

Annonce:

Allerede fredag kom det frem, at historien, der handlede om en af Trumps seniorrådgivere Anthony Scaramucci og en mulig tråd mellem ham til Rusland, blev trukket tilbage. Og det var noget, der frydede Donald Trump Jr., der er præsidentens ældste søn:

 

- Hahahahaha, CNN har standarder? Flere falske nyheder, der vil forsøge at ødelægge min ven Anthony Scaramuccis rygte, skriver sønnike på Twitter flankeret af flere storgrinende emojis.

Det omstridte indrejseforbud
Så sent som i går, mandag, offentliggjorde Højesteret i USA, at de har underkendt flere delstaters tidligere domme mod et indrejseforbud, som Trump-administrationen har forsøgt at føre igennem flere gange siden han blev præsident i vinter.

Indrejseforbuddet går ud på, at borgere fra Libyen, Somalia, Sudan, Syrien, Iran og Yemen de næste 90 dage ikke kan rejse ind i USA. Til Oktober skal forbuddet revideres.

De seks muslimske lande er valgt, fordi Trump-administrationen mener, at det er farlige områder. Borgere, der kan påvise, at de har familie i USA eller skal arbejde der, kan dog stadig ansøge om visum.

Annonce:

- Dagens enstemmige afgørelse i højesteret er en klar sejr for vor nations sikkerhed, skriver Trump i reaktion på afgørelsen.

Vigtige valgsejre
Mens Donald Trump har været præsident, har der været fire såkaldte specielle valg til Kongressen. Alle fire er blevet vundet af Republikanske kandidater.

Senest var det den 55-årige republikaner Karen Handel, der besejrede sin demokratiske rival, 30-årige Jon Ossoff, med stemmeprocenten 53-47 i det dyreste valg nogensinde til Repræsentanternes Hus i onsdags.

Demokraterne havde fremstillet valget som en afstemning for eller imod Donald Trumps præsidentembede, og derfor gør det ekstra ondt på Demokraterne, at Republikanerne vandt.

Ikke alt er lyserødt og godt
Selvom alt ånder fred og fordragelighed oven på de tre ovennævnte sager, har Donald Trump stadig flere alvorlige kameler, der skal sluges og fordøjes.

Annonce:

To af de største er hele undersøgelsen om, hvorvidt Trump-medarbejdere har været i kontakt med russiske embedsfolk, før, efter og under præsidentvalget i november.

Undersøgelsen pågår stadig, det er derfor uvist, hvad udfaldet bliver.

Samtidig kæmper præsidenten med at finde flertal for den nye sundhedsreform, han vil indføre, som erstatning for Obama-care.

Problemet er, at det nu er kommet frem, at 22 millioner amerikanere vil miste rettigheden til sundhedshjælp, hvis den nye reform bliver til virkelighed. Og det faktum får flere republikanere til at trække sig, hvilket igen presser Trump-administrationen på tid.

Målet var nemlig, at reformen skulle til afstemning i den her uge, men det kan godt se ud til at blive svært på nuværende tidspunkt, medmindre de sikrer sig flertal.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: