Trump langer ud efter endnu et land: 'Overvejer militært indgreb'

Det Hvide Hus er på krigsstien: Donald Trump truer Venezuela med militær aktion

USAs præsident Donald Trump. (Foto: AP)
USAs præsident Donald Trump. (Foto: AP)

USAs præsident, Donald Trump, siger, at han overvejer et militært indgreb mod Venezuela, hvor der hersker vold og kaos efter præsident Nicolas Maduro har strammet grebet om magten.

Det skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Trump - der i øjeblikket afholder 17 dages ferie i sin golfklub i Bedminster, New Jersey - siger fredag på et møde med pressen, at han holder alle muligheder åbne.

- Vi har mange muligheder i Venezuela, og jeg udelukker i øvrigt ikke et militært indgreb, siger Trump og tilføjer:

- En militær operation og en militær mulighed er bestemt noget, som vi kunne overveje, siger han.

Dansk konsulat: Venezuela er som splittet i to lande

Trumps kommentar er en optrapning af retorikken over for den venezuelanske præsident, Nicolas Maduro, hvis socialistiske regime længe har været en torn i øjet på USA.

Hidtil har USA dog nøjedes med at opfordre sine regionale samarbejdspartnere til at lægge politisk pres på Venezuela.

Det uroplagede land står også øverst på dagsordenen, når den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, i de kommende dage besøger Colombia, Argentina, Chile og Panama.

Venezuelas socialistiske præsident Nicolas Maduro. (Foto: AP)
Venezuelas socialistiske præsident Nicolas Maduro. (Foto: AP)
 

Trumps regering har netop indført sanktioner mod Maduro og en række venezuelanske topfolk. Venezuela råder over nogle af verdens største oliereserver og uroen risikerer at presse benzinpriserne op.

Trumps trussel om en militæraktion mod Venezuela kommer netop, som den amerikanske præsident befinder sig i en voldsom ordkrig med Nordkorea.

Venezuelas forsvarsminister giver heller ikke meget for Trumps trusler. Han kalder snakken om militær indgriben for ’galskab’.

- Med denne ekstremistiske elite, der har magten i USA, hvem ved, hvad der vil ske med verden, siger forsvarsminister Vladimir Padrino ifølge Associated Press.