Trump latterliggjort for 'Sverige-vrøvl': Nu svarer Det Hvide Hus igen

Præsident Trump talte om stigende kriminalitet og nylige henvendelser generelt, da han lørdag brugte Sverige som eksempel i sin tale

Se klippet, hvor Trump taler om Sverige. Video: AP

Donald Trump talte ikke om noget specifikt, da han under et ophold i Florida lørdag brugte Sverige som et eksempel på et land med store problemer med immigranter.

'Se, hvad der skete i går i Sverige. Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tog et stort antal ind. De har problemer, som de aldrig havde troet muligt, sagde præsidenten lørdag aften', sagde Trump under sin tale for flere tusind fremmødte i Florida.

I virkeligheden talte præsidenten om stigende kriminalitet og nylige henvendelser generelt i Sverige, forklarer Det Hvide Hus nu.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Trump henviser i en tale til 'det der skete i aftes i Sverige'. Men hvad var det lige, der skete? Foto: AP Politik - 19. feb. 2017 - kl. 14:54 'Se hvad der skete i aftes i Sverige', siger Trump: Men hvad f... skete der?

Bemærkningen om Sverige faldt samtidig med, at Trump nævnte en række europæiske byer, hvor der var blevet dræbt personer i terrorangreb.

Men udtalelsen har vakt stor undren blandt svenskerne og mange andre, for der skete ikke noget bemærkelsesværdigt i Sverige om fredagen.

Sveriges regering bad derfor USA svare på, hvad Trump egentlig mente med sin udtalelse.

Siden er hashtagget #LastNightInSweden blevet uhyre populært blandt morsomme Twitter-brugere, der kommer med forslag til, hvad Trump kan have henvist til.

Også den tidligere svenske udenrigsminister, Carl Bildt, har blandet sig på Twitter:

'Sverige? Terrorangreb? Hvad har han røget? Spørgsmålene står i kø.'

Se også: Endelig! Trumps højre hånd kommer med løfte til Europa

831 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere