Trump-lejr ændrer forklaring: 'Det har jeg aldrig sagt'

Præsidentens pressetalsmand, Sean Spicer, fastholder, at Trumps indsættelse var størst, men ændrer sin forklaring

- Jeg mente de to ting tilsammen, forklarede Spicer her til aften, dansk tid. (Video: AP)
Følg Politik

Under en pressekonference mandag eftermiddag, lokal tid, lovede Donald Trumps pressetalsmand, at han altid vil bestræbe sig på at sige sandheden.

Svaret kom efter et spørgsmål fra en journalist fra det amerikanske medie, ABC.

- Er det din intention altid at fortælle sandheden fra det podium, og lover du aldrig bevidst at sige noget, som er faktuelt forkert?, spurgte journalisten Jonathan Karl.

- Ja, det er det, lød svaret fra Trumps pressetalsmand Sean Spicer.

Efterfølgende diskuterede journalisten og Spicer, hvorvidt Trump-lejren med vilje tog fejl, da de sagde, at fremmødet ved Trumps indsættelse var det største nogensinde.

Farcen fortsætter: Holland sender Trump spydig besked

Størst globalt
Journalisten spurgte, hvorfor Sean Spicer under sidste pressekonference sagde, at tilstedeværelsen under Trumps indsættelse var den største nogensinde.

- Det har jeg aldrig sagt, kom det prompte fra Sean Spicer.

Pressetalsmanden forklarede, at han ikke alene talte om den personlige tilstedeværelse ved indsættelsen, men at det var det største publikum nogensinde, globalt set, når man tæller de mennesker med, som så indsættelsen fra deres tv, computer eller telefon.

På det forrige pressemøde sagde Sean Spicer, at det var det største publikum 'både på stedet og globalt set'.

- Ja, jeg mente de to ting tilsammen. Jeg kan ikke se, hvordan det kan fortolkes anderledes, sagde Spicer under pressekonferencen i dag.

Trump-lejren taget i løgn: Nu kommer de med ny forklaring

Medierne laver også fejl
Sean Spicer sagde også, at Det Hvide Hus vil komme til at lave fejl, men at 'de vil gøre det bedste for at fortælle, hvad de ved, ud fra den viden de nu har'.

- Det sker også, at I tweeter noget eller skriver en historie, hvorefter i offentliggører en rettelse. Det betyder ikke, at I bevidst forsøgte at snyde det amerikanske folks læsere, gør det?, spurgte Sean Spicer retorisk.

Han nævnte blandt andet sagen, hvor en reporter fra Time Magazine fejlagtigt tweetede, at en buste af Martin Luther King var blevet fjernet fra Det Hvide Hus, hvilket fik præsidenten til at fremstå racistisk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+