Annonce:
Annonce:

Trump løfter sløret for sit nye sociale medie

Trumps nye sociale medie kommer til at hedde Truth Social og åbnes for de første brugere i november

Arkivfoto: Andy Jacobsohn/AFP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Andy Jacobsohn/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

USA's tidligere præsident Donald Trump, som er blevet udelukket fra flere sociale medier, vil lancere et nyt socialt medie ved navn Truth Social.

Det oplyser Trumps selskab Trump Media & Technology Group (TMTG) ifølge det franske nyhedsbureau AFP i en pressemeddelelse natten til torsdag dansk tid.

Det er stadig småt med informationer om, hvordan det nye sociale medier kommer til at se ud. Sådan vil det formentlig være indtil november, hvor de første invitationer til Truth Social bliver sendt ud til beta-testere.

Selv om det endnu ikke står klart, præcist hvordan det Truth Social vil blive udformet, siger Donald Trump i pressemeddelelsen, at der vil være en videostreamingstjeneste, hvor brugere kan få adgang til 'ikke-woke' underholdning.

Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Udtrykket 'at være woke' kan oversættes til det danske ord 'vågen' og betyder som regel en øget opmærksomhed på social og racemæssig uretfærdighed.

Ifølge Donald Trump selv er hans sociale medie en aktivistisk kamp mod det, han kalder 'de tyranniske store tech-virksomheder'.

- Vi lever i en verden, hvor Taliban (militant islamistisk bevægelse, som sidder på magten i Afghanistan, red.) har en massiv tilstedeværelse på Twitter (socialt medie, red.), men alligevel har jeres yndlings amerikanske præsident fået mundkurv på. Det er uacceptabelt, siger Donald Trump i pressemeddelelsen.

Trump fik permanent suspenderet sin konto på Twitter, få dage efter at hans tilhængere den 6. januar 2021 stormede Kongressen i den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C.

Det skete af bekymring for, at Trump med sine beskeder ville 'opildne' til yderligere vold, lød begrundelsen.

Kort tid inden uroen havde Trump i en tale gentaget sin påstand om, at der var svindel i forbindelse med præsidentvalget.

Annonce:

Inden den permanente udelukkelse havde Twitter spærret Trumps konto i 12 timer, efter at han havde betegnet de personer, der deltog i stormløbet, som 'patrioter'.

Donald Trump er også midlertidigt udelukket fra at bruge sin profil på Facebook. Han står til at få adgang til den igen i 2023.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast 'Ingen Kommentarer' herunder eller i din podcastapp. I det nyeste afsnit har vi spurgt fire radikale, om hvordan grænsehegnet om Europa konkret skal se ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: