Trump med kryptisk udmelding: Kun én ting virker mod Nordkorea

Donald Trump er igen faret til tasterne og laver en mere eller mindre skjult trussel mod Nordkorea

Donald Trump mener, at de sidste 25 års diplomati har slået fejl. Arkivfoto: AP
Donald Trump mener, at de sidste 25 års diplomati har slået fejl. Arkivfoto: AP

- Præsidenter og deres regeringer har snakket med Nordkorea i 25 år, de aftaler der er blevet lavet og de massive mængder af penge, der er blevet brugt, har ikke virket, aftalerne er blevet brudt før blækken var tør.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, var lørdag aften dansk tid igen ved tasterne for at skrive sin mening på det sociale medie Twitter. Her skrev han blandt andet ovenstående i to sammenhængende beskeder, inden han sluttede sin nyeste udmelding:

- Undskyld, men der er kun én ting, der vil virke!

Donald Trump har ikke selv udspecificeret, hvad han mener, der vil virke, men mange af hans følgere virker ikke i tvivl om, hvad den republikanske præsident mener:

Krig.

'Mentalt forstyrret olding'
Den seneste tid er fronterne mellem supermagten og det østasiatiske diktatur for alvor trukket op, og både Nordkorea og Donald Trump har ikke sparet på retorikken over for den anden part.

Således lød det blandt andet fra Donald Trump i en meget udskældt tale i FN's Generalforsamling, at USA er klar til at 'udslette' Nordkorea.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har siden blandt andet svaret med at kalde Trump for en 'mentalt forstyrret olding', og at Nordkorea vil overveje 'det mest voldsomme modtræk i historien'.

Se også: Kim Jong-un efter Trump-trussel: Jeg vil tæmme den mentalt forstyrrede olding

Og meget kunne altså tyde på, at Donald Trump langt fra er faldet ned på jorden i forhold til de slet skjulte hentydninger om, at han kun ser krig mod Nordkorea som vejen frem.

Blandt Trumps følgere er der dog flere, der mener, at han bør besinde sig.

- Hvad der ikke vil virke er krigerisk adfærd over for Nordkoreas ustabile ledere. Disse årtier, du kalder mislykkede, har forhindret krig. Det er en SUCCES. Lad være med at ødelægge det, skriver Nathan Empsall, der har fået næsten 3000 'likes' for sin kommentar.

Som børn i en børnehave
Mens Donald Trump har skruet voldsomt op for blusset i forhold til kursen mod Nordkorea, har USA's rival nummer 1, Rusland, forsøgt at få parterne til at besinde sig.

- Ja, det er uacceptabelt i stilhed at kigge på Nordkoreas militære eventyr, men det er også uacceptabelt at indlede en krig på den koreanske halvø, lød det fra den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov.

- Sammen med Kina vil vi fortsætte med at arbejde for en fornuftig tilgang og ikke en følelsesladet en, som når børn i en børnehave begynder at slås, og ingen kan stoppe dem, lød det fra Lavrov.

Se også: Rusland stiller sig mellem Donald og Kim: Som børn i en børnehave!

'I vil få svaret meget snart'
Direkte adspurgt har Donald Trump endnu ikke ønsket at svare på, hvad han mener, der vil virke mod Nordkorea.

- Det vil I finde ud af meget snart, lød det fra Trump lørdag ifølge CNN.

Det Hvide Hus' pressetalsmand Sarah Sanders har tilføjet, at Det Hvide Hus stadig har 'alle muligheder på bordet'.

Se også: Trump om Nordkorea: - Alle muligheder er på bordet

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen