Trump med ny trussel: Gør det eller vi lukker fuldstændigt

Den amerikanske præsident truer nu med helt at lukke grænsen til Mexico

Trump er sur over modstanden mod sin mur, så nu truer han med at reagere drastisk. Arkivfoto: AP
Trump er sur over modstanden mod sin mur, så nu truer han med at reagere drastisk. Arkivfoto: AP

Hvis der er ét løfte, de fleste vil kunne genkende fra Donald Trumps valgkampagne, så er det hans ambition om at bygge en mur på grænsen mellem USA og Mexico.

Og også efter indsættelsen har muren været et gennemgående tema for præsidenten, der igen og igen har holdt fast i, at han har i sinde at bygge den godt 3000 kilometer lange mur.

Selvom der har været sået tvivl om finansieringen af muren, holder Donald Trump fast i sin ambition, og nu truer han sine politiske modstandere med modspil, hvis ikke de går med til at bygge den omstridte mur.

Byg eller luk!
Således har Trump fredag eftermiddag dansk tid på Twitter svoret, at han vil lukke grænsen til Mexico fuldstændig, hvis ikke Demokraterne går med til at finansiere muren.

'Vi vil blive tvunget til at lukke den sydlige grænse fuldstændig, hvis 'De Obstruerende Demokrater' ikke giver os penge til at færdiggøre muren og også ændre de latterlige indvandringslove, som vores land er bundet af', skriver Trump blandt andet på Twitter.

Den afdøde syvårige migrant Jakelin Caal lå i flere timer i en åben kiste, før hun første juledag blev begravet i sit hjemland, Guatemala. Hun døde 8. december under mystiske omstændigheder i myndighedernes varetægt i USA. Foto: Carlos Barria/Ritzau Scanpix Krig & katastrofer - 26. dec. 2018 - kl. 13:41 Trumps dårlige sag: Syvårig pige begravet langt fra sit drømmeland

Han hævder desuden, at USA taber milliarder på handel med Mexico, hvorfor det at lukke grænsen fuldstændig ifølge ham ville være en 'profitabel operation'.

'Tag vores bilindustri tilbage til USA, hvor den hører til. Gå tilbage til før NAFTA (den nordamerikanske handelsaftale, red.), før så mange af vores virksomheder og jobs så tåbeligt blev sendt til Mexico. Enten bygger (færdiggør) vi muren, eller også lukker vi grænsen', skriver han i det sidste af tre tweets.

De tre tweets bliver fulgt op af endnu et tweet, hvor han truer med at stoppe al støtte til Honduras, Guatemala og El Salvador, som ifølge Trump 'intet gør for USA ud over at tage vores penge'.

Statsapparat lukket ned
Trumps skænderi med særligt Demokraterne om etableringen af en mur er en af hovedårsagerne til, at USA's statsapparat i øjeblikket er lammet, idet det ikke er lykkedes at nå til enighed om et budget for det kommende år.

Se også: Farcen fortsætter: USA's statsapparat fortsætter lammelse ind i det nye år

Republikanerne har ellers i øjeblikket flertal i både Senatet og Repræsentanternes Hus, men som følge af resultatet ved efterårets midtvejsvalg har Demokraterne fra 3. januar flertal i Repræsentanternes Hus, hvorfor det altså kan blive endnu sværere for Trump at få sin vilje. Demokraterne er nemlig stålfast imod at bygge Donald Trumps mur på grænsen til Mexico.

Det er endnu uvist, hvor alvorligt Trump mener truslerne om at lukke grænsen til Mexico, og hvordan det rent praktisk skal lade sig gøre.

Se også: Trump skaber aktiefald i USA og Japan: Rød dag i vente i Danmark

1325 kommentarer
Vis kommentarer