Annonce:
Annonce:

Trump med spektakulær melding: Kim Jong-un kan komme til Det Hvide Hus

De tidligere 'dødsfjender' kan nu højest overraskende mødes på amerikansk jord, melder præsidenten

Trump kom med en spektakulær melding under mødet med Japans premierminister, Shinzo Abe. Video: AP
Annonce:
Følg Politik

Først var de fjender, så skulle de mødes. Det møde blev aflyst, men nu skal de altså mødes igen.

Det lyder som et problematisk kærlighedsforhold mellem to teenagere, men i virkeligheden er der tale om forholdet mellem to af verdens mest magtfulde statsledere.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans nordkoreanske kollega Kim Jong-un skal nemlig mødes i Singapore 12. juni efter meget politisk kaos de seneste uger.

Og nu kan det stormfulde forhold mellem de to udvikle sig endnu mere. På et møde mellem Trump og Japans premierminister, Shinzo Abe, åbner præsidenten nemlig op for, at den nordkoreanske diktator kan komme på visit i Det Hvide Hus.

En hidtil uhørt udtalelse, hvis man ser det i den kontekst, at Donald Trump for kun otte måneder siden tornede mod netop Kim Jong-un i FN, hvor han truede 'Rocket Man' og hans regime med total udryddelse.

Annonce:

Nu har piben altså fået en anden lyd. Ifølge flere internationale medier, herunder amerikanske CNN og engelske Sky News, siger den amerikanske præsident, at et nyt møde mellem de to ledere kan finde sted i Washington:

- Ja. Hvis det (mødet i Singapore red.) går godt, så kan det ske, siger Trump på en pressekonference med Japans premierminister Abe.

- En normalisering af forholdet er noget, som jeg forventer, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at opnå, siger Trump videre.

Artikel fortsætter under billedet..

Donald Trump har sin kone, Melania Trumo med til Japan, hvor han i disse dage mødes med premierminister Shinzo Abe og hans kone Akie Abe. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais
Donald Trump har sin kone, Melania Trumo med til Japan, hvor han i disse dage mødes med premierminister Shinzo Abe og hans kone Akie Abe. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais
 

Møde ikke blot en fotoseance
I kølvandet på topmødet mellem de to statsledere har Trump gentagne gange forsikret om, at han har en liste på intet mindre end 300 'massive sanktioner', som han kan indføre mod styret i Pyongyang, hvis det bliver nødtvendigt.

Men den trussel skal ifølge præsidenten kun bruges som et led i forhandlingen, forklarer præsidenten:

Annonce:

- Maksimalt pres har en absolut effekt. Vi bruger ikke den retorik nu, fordi vi går ind i en venskabelig forhandling, men måske skifter vi (USA red.) kurs, hvis forhandlingerne ikke går godt, siger præsidenten til CNN.

På pressemødet med den japanske premierminister slog Trump også fast, at topmødet mellem de to ledere i Singapore ikke bliver en fotoseance. Han fortæller samtidigt, at mødet sagtens kan strække sig længere end den planlagte dag, der er sat af.

Shinzo Abe benyttede også lejligheden til at sige, at han vil give sit bidrag for, at mødet mellem Trump og Kim Jong-un bliver en succes.

- Forud for det historiske møde mellem USA og Nordkorea vil jeg igen mødes med præsident Trump for at koordinere vores indsats i forhold til spørgsmålet om atommissilerne, Siger premierministeren.

Et af de store spørgsmål under topmødet bliver nemlig, om Nordkorea accepterer at opgive sit atomprogram og i den forbindelse også deres missiler, der kan bære atombomber.

Trump bekræfter topmøde med Kim Jong-un

Trumps advokat: Kim Jong-un tiggede og bad om topmøde

Annonce:

USA afviser at lette presset på Nordkorea før topmøde

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: