Trump mister nøglemedarbejder – anklaget for hustruvold

Begge ekskoner står frem med beskyldninger mod medarbejder i Det Hvide Hus, Rob Porter, der oplyser, at han træder tilbage

Sarah Huckabee Sanders læser Rob Porters udtalelse op. 40-årige Porter afviser alle anklager. Video: AP

En central medarbejder i Det Hvide Hus forlader sin stilling, efter at han er blevet anklaget for vold mod sine to ekskoner.

Rob Porter, der har titlen sekretær og arbejder tæt sammen med stabschef John Kelly, træder tilbage, når en afløser er fundet, bekræfter Det Hvide Hus.

Anklagerne om hustruvold blev først rapporteret af avisen Daily Mail. Siden har The Intercept bragt et foto, der viser Colbie Holderness, Porters første kone, med et blåt øje.

Hun fortæller til mediet, at slaget faldt under en rejse til Italien i 2005.

- Han kastede mig ned på sengen og slog mig i ansigtet. Jeg tror, at han selv var chokeret over, at han fuldstændig havde mistet selvkontrollen, siger hun og fortsætter.

- Ind til da havde han kun gjort det på en måde, som ikke efterlod mærker, siger Colbie Holderness.

Slæbt ud af brusebad
Hun oplyser, at fotoet og andre beviser blev overdraget til forbundspolitiet, FBI, der gennemførte et rutinemæssigt baggrundstjek af Rob Porter, da han fik ansættelse i Det Hvide Hus.

Rob Porters anden kone, Jennifer Willoughby, har givet en lignende beskrivelse af eksmandens temperament. Til Daily Mail har hun fortalt, at Porter på et tidspunkt trak hende nøgen fra et brusebad, mens han råbte ad hende.

Rob Porter til venstre ses her sammen med stabschef John Kelly og rådgiver Jared Kushner. Foto: AP
Rob Porter til venstre ses her sammen med stabschef John Kelly og rådgiver Jared Kushner. Foto: AP

I april 2017 beskrev hun overgrebene uden at nævne eksmandens navn.

- Første gang han kaldte mig en 'fucking bitch' var på vores bryllupsrejse, lyder det indledningsvis i bloggen, der kan læses her.

40-årige Rob Porter, der er uddannet på Harvard, har afvist alle anklager som løgn.

- Jeg har været åben og ærlig omkring disse afsindige påstande, men jeg ønsker ikke længere at forholde mig offentligt til en koordineret smædekampagne, siger Porter i en udtalelse, som blev læst op af talskvinde i Det Hvide Hus, Sarah Huckabee Sanders.

84 kommentarer
Vis kommentarer