Trump mødt af kæmpe fornærmelse i London

En seks meter høj ballon, der forestiller Donald Trump som en baby, vajede fredag over parlamentet, hvor præsidenten var på besøg

Følg Politik

Opfører den amerikanske præsident sig som en baby? Det mener en flok engelske aktivister, at han gør, og det vil de gerne drille Trump med.

De har derfor indsamlet omkring 135.000 kroner til en gigantisk ballon, som skal svæve over Parliament Square i London fredag to timer fredag formiddag, når præsidenten er på et officielt besøg i det britiske parlamentet.

Før stort møde: Trump nedgør Theresa May

- Præsident Trump lader til at hade det, når folk gør grin med ham. Så når han besøger Storbritannien i næste uge, skal han vide, at hele landet ser ned på ham og griner, siger miljøaktivisten Leo Murray, der er ophavsmand til den store ballon, til BBC.

- Derfor har vi samlet ind til den seks meter høje ballon, der er lavet af et professionelt firma, som skal flyve over Parliament Square under Trumps besøg.

Artiklen fortsætter under videoen

Hør mere om kæmpeballonen her. (Video: AP)

Ikke nemt at få tilladelse
Leo Murray forklarer også, at det ikke var helt nemt at få tilladelse til at lade ballonen komme i luften. I første omgang ville borgmesterkontoret i London ikke anerkende baby-Trump som en protest.

Over 10.000 personer underskrev efterfølgende en protest over afslaget i håb om, at borgmesterkontoret ville ændre mening om ballonens skæbne.

I sidste ende overgav borgmester Sadiq Khan sig og gav lov til, at den seks meter høje ballon må svæve 30 meter over byen fredag morgen.

'Borgmesteren støtter retten til fredelige protester og forstår, at den slags kan foregå på mange forskellige måder', har en talsmand fra borgmesterkontoret efterfølgende udtalt.

Trumps reaktion
Præsidenten selv har givet udtryk for, at han vil forsøge at holde sig fra selve hovedstaden under besøget for at undgå de mange planlagte demonstrationer fredag igennem. Han er ifølge udsagn blevet gjort opmærksom på kæmpe-babyen.

- Jeg plejede at holde af London som by. Jeg har ikke været der i lang tid.

- Hvorfor skulle jeg komme der, når de (englænderne, red.) får mig til at føle mig uvelkommen, spurgte han retorisk i et eksklusivt interview med the Sun.

Når ballonen er færdig med at drille Trump i London er planen, at den skal sendes på en rundtur ud i verden, hvor den skal 'drille' præsidenten på hans forskellige officielle statsbesøg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind