Trump og Clinton charmerer afroamerikanere og overklasse

Præsidentkandidaterne Donald Trump og Hillary Clinton er tydeligvis klar over deres egne største svagheder. Nu skal de sidste huller i henholdsvis vælgeropbakning og økonomien lappes

Stilhed før stormen: Der er relativt stille hos de to præsidentkandidater tre måneder før valget i USA. (Foto: AP)
Stilhed før stormen: Der er relativt stille hos de to præsidentkandidater tre måneder før valget i USA. (Foto: AP)
Følg Politik

Med tre måneder og tre dage til det amerikanske præsidentvalg, har både demokraterne og republikanernes kandidater indledt deres sidste anstrengelser for at skrabe stemmer fra hele USA's brogede vælgerskare sammen.

Til lyden af både vrede demonstranter og energisk gospel-kor svingede republikanernes egen Donald Trump forbi den afroamerikanske kirke i Detroit. Her holder menigheden Great Faith Ministries til, og Trump var forbi kirken lørdag for at tale til de vælgere, der ifølge meningsmålingerne nærer dyb skepsis til den farverige kandidat.

I månedsvis har Donald Trump ført en hård retorik mod særligt den afroamerikanske del af befolkningen, og de mange demonstranter foran kirken i Detroit var en klar konsekvens af hans udtalelser.

- Trump er en idiot, og han er her for at lefle, sagde 48-årige Tony Minetee til avisen The Guardian. Han er vokset op i nærheden af kirken, og ligesom mange andre, havde han medbragt skilte med lidet flatterende karikaturer af Donald Trump.

- Han kan ikke bare tale om folk på denne måde og så tro, at han kan komme her nu og glatte ud, sagde Minetee.

Sparsom begejstring
Trump står tydeligvis overfor en vanskelig opgave, hvis han vil undgå en ydmygelse til valget i november. I særdeleshed blandt de sorte vælgere, hvor Hillary Clinton stadig har et klart forspring.

I meningsmålingerne fra Reuters i denne uge vinder Trump kun 3,6 procent af de sorte stemmer.

Trumps kampagne har siden slutningen af august kredset særligt om lige netop de huller i samfundet, hvor der ikke kan spores den store opbakning til hans politiske program. I en tale til de afroamerikanske borgere i Dimondale, Michigan langede han ud efter demokraternes politik.

- Se hvor meget de afrikansk-amerikanske samfund har lidt, mens Demokraterne har haft kontrollen, sagde Donald Trump og fortsatte:

- Jeres skoler er ingenting værd, og I lever i fattigdom. Hvad pokker har I at miste ved at prøve noget nyt?

Armkæde med de rigeste
Mens New York-milliardæren Trump fisker stemmer blandt nationens etniske minoriteter, fylder hans konkurrent Hillary Clinton kassebeholdningen op i selskab med de absolut rigeste amerikanere.

Hos det ene private fundraiser-arrangement efter det andet, danser og skåler den tidligere førstedame med blandt andre designeren Calvin Klein og musikerne Jimmy Buffett, Paul Mccartney og Jon Bon Jovi.

Clinton-kampagnens hidtil mest indbringende måned har netop været august, hvor det lykkedes dem at rejse 143 millioner dollars. De svimlende beløb kommer blandt andet fra yderst velhavende amerikanere, der betaler for at mødes med Clinton til private meet-and-greets, hvor gæster betaler op til halvanden million kroner for at deltage.

Ikke overraskende er Donald Trump også klar med skarpe skyts mod Hillarys indbringende flirt med overklassen. Han peger på Clintons bemærkelsesværdigt tomme offentlige kalender, og beskylder hende for at svigte vælgerne til fordel for de private, lukkede arrangementer.

Amerikanerne skal vælges deres næste præsident tirsdag den 8. november i år.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.