Trump om skattetænkning: - Det var en sport

Præsident Donald Trump bekræfter, at han brugte skattefinte for at undgå at betale indkomstskat

Den amerikanske præsident, Donald Trump. Foto: AFP
Den amerikanske præsident, Donald Trump. Foto: AFP

USA's præsident, Donald Trump, tager til genmæle mod en avisartikel, der beskriver, hvordan han som forretningsmand tabte mere end syv milliarder kroner over en tiårig periode fra 1985 til 1994.

Avisen New York Times, der er kommet i besiddelse af Trumps skattepapirer for perioden, slår fast, at Trump på grund af de massive tab undgik at betale indkomstskat i otte ud af de ti år.

I en opdatering på sin Twitter-profil skriver Trump, at hans metoder var helt almindelige i byggebranchen på daværende tidspunkt.

- Ejendomsinvestorer i 1980'erne og 1990'erne, mere end 30 år siden, havde ret til massive afskrivninger og kunne påvise tab i næste alle tilfælde, forklarer Trump op tilføjer.

- Du ønskede altid at påvise tab for at få skattemæssige fordele… næsten alle entreprenører gjorde det. Det var en sport.

Milliardtab
Trump anklager New York Times for at basere artiklen på 'meget gamle oplysninger' og kaldte resultatet for 'et meget unøjagtig Fake News bestillingsarbejde'.

Trump tjente en formue som forretningsmand, inden han blev valgt til posten som præsident i USA. Foto: Reuters
Trump tjente en formue som forretningsmand, inden han blev valgt til posten som præsident i USA. Foto: Reuters
 

I løbet af den tiårige periode opgav Trump over for skattevæsnet tab på 1,17 milliarder dollars - cirka syv milliarder kroner.

Især 1990 og 1991 var dårlige år, hvor Trump mistede mere end 250 millioner dollar begge år. Tabene stammede blandt andet fra Trumps kasino- og hoteldrift, skriver avisen.

Juridisk stríd
Et kongresudvalg forsøger i øjeblikket af få udleveret præsident Trumps personlige og forretningsmæssige skattepapirer for perioden 2013 til 2018.

Men finansminister Steven Mnuchin afslog mandag udvalgets forespørgsel, da det ifølge ministeren 'mangler et legitimt lovgivningsmæssigt formål'.

Mnuchins beslutning har kridtet banen op til et juridisk slagsmål med Kongressen, der kan ende for domstolene.

Trump er den første amerikanske præsident i nyere tid, der ikke har offentliggjort sine selvangivelser.

Siden Demokraterne sikrede sig flertallet i Repræsentanternes Hus i januar, har de optrappet kampen for at få udleveret Trumps skattedokumenter.

Det vil give dem et indblik i præsidentens forretninger og mulige interessekonflikter.

88 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere