Trump om tortur: Vi skal bekæmpe ild med ild

Donald Trump har givet sit første interview, siden han blev indsat som præsident

USA's præsident Donald Trump er åben over for brugen af waterboarding og andre hårdhændede forhørstekniker. (Foto: AP)
USA's præsident Donald Trump er åben over for brugen af waterboarding og andre hårdhændede forhørstekniker. (Foto: AP)

USA's præsident, Donald Trump, er parat til at genindføre tortur som forhørsteknik i krigen mod den internationale terrorisme.

Det siger den amerikanske præsident i sit første, eksklusive interview, siden han blev taget i ed fredag.

- Når de hugger hovedet af vores folk. Når de hugger hovedet af folk, fordi de er kristne i Mellemøsten. Når IS foretager sig ting, som vi ikke har hørt om siden Middelalderen, ville jeg så have problemer med waterboarding? Jeg mener, vi skal bekæmpe ild med ild, siger han til ABC News.

Donald Trump sagde under valgkampen, at han er tilhænger af tortur mod USA's fjender. Men han tilføjer i dag, at han vil lytte til forsvarsminister James Mattis og CIA-chef Mike Pompeo.

- Jeg vil støtte mig til Pompeo og Mattis og min gruppe. Og hvis de ikke ønsker det (at vende tilbage til Bush-tidens hårdhændede afhøringsmetoder, red.), så er det fint. Men hvis de ønsker det, så arbejder vi hen i mod det. Jeg vil gøre alt, som ligger inden for lovens rammer, siger Trump til ABC News og tilføjer:

- Men tror jeg, det virker? Absolut! Jeg tror, det virker.

Både forsvarsminister John Mattis og Mike Pompeo har i forbindelse med deres høringer i Senatet afvist, at benytte waterboarding og lignede metoder.

- Absolut ikke. Og jeg kan ikke forestille mig, at præsidenten vil bede mig om det, sagde Mike Pompeo på spørgsmålet om, hvorvidt han som CIA-chef vil bruge metoder, der er generelt opfattet som tortur.

USA's præsident Donald Trump. (Foto: AP)
USA's præsident Donald Trump. (Foto: AP)
 

540 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere