Trump om udsigten til angreb på Nordkorea: Vi får se

Trusler mod USA vil blive mødt med en massiv militær reaktion, siger forsvarsminister efter møde om Nordkorea

- Vi får se.

Det svarede den amerikanske præsident, Donald Trump, søndag på et spørgsmål, om hvorvidt USA vil angribe Nordkorea.

Udtalelsen kom, efter at Nordkorea har foretaget en ny prøvesprængning natten til søndag.

Styret i hovedstaden Pyongyang oplyser selv via statslige medier, at det er en brintbombe, der er blevet testet, og at det var en "perfekt succes".

- De forstår kun én ting, skrev Trump tidligere søndag på Twitter om det nordkoreanske styre, men uden at uddybe.

- Deres ord og handlinger er fortsat meget fjendtlige over for USA. Nordkorea er en slyngelstat, som er blevet en stor trussel og et stort problem for Kina, som forsøger at hjælpe, men uden stor succes, skrev præsidenten.

Trump holdt søndag aften dansk tid møde med sit sikkerhedskabinet. Det omfatter blandt andet stabschef John Kelly og forsvarsminister Jim Mattis, der begge er generaler, samt andre højtstående militærfolk.

Efter mødet er beskeden til styret i Nordkorea klar.

Trusler mod USA eller landets allierede "vil blive mødt med en massiv militær reaktion", siger USA's forsvarsminister, Jim Mattis, ifølge nyhedsbureauet AP.

Han understreger samtidig, at USA er i stand til at forsvare sig selv og Sydkorea samt Japan mod ethvert angreb.

Det er endnu ikke fastslået, præcis hvor kraftig den nordkoreanske prøvesprængning var.

Sydkoreas meteorologiske institut siger ifølge nyhedsbureauet AP, at det kunstige jordskælv, som sprængningen forårsagede, var fem til seks gange kraftigere end rystelserne ved Nordkoreas fem tidligere atomprøvesprængninger.

Der er meldinger om, at skælvet kunne mærkes i bygninger i både Kina og Rusland.

Ud over at Trump lader en mulighed være åben for, at der kan komme en militær reaktion som svar på Nordkoreas seneste prøvesprængning, vil der formentlig også komme nye sanktioner fra USA's side.

Præsidenten antyder, at han vil lægge yderligere pres på Kina ved at "stoppe al handel med ethvert land, der gør forretninger med Nordkorea". Det skriver han på Twitter.

Fem lande - USA, Sydkorea, Japan, Storbritannien og Frankrig - har indkaldt medlemmerne af FN's Sikkerhedsråd til et møde mandag klokken 16 dansk tid for at drøfte situationen, oplyser den amerikanske FN-mission.