Trump overlever forsøg på rigsretssag

Et stort flertal i Repræsentanternes Hus stemte imod resolution, der skulle føre til rigsretssag mod Trump

USA's præsident, Donald Trump, parat til kamp. Foto: AFP
USA's præsident, Donald Trump, parat til kamp. Foto: AFP

En gruppe demokrater må foreløbig opgive ønsket om en rigsretssag mod præsident Donald Trump efter hans tweets om, at kvindelige, ikke-hvide kongresmedlemmer 'bør rejse hjem'.

Kun 95 demokrater stemte for en resolution, der skulle føre til en rigsretssag mod præsidenten. 137 demokrater stemte imod resolutionen, mens samtlige republikanere også stemte imod.

Det skriver New York Times.

Initiativtageren til resolutionen er Texas-demokraten Al Green, der to gange tidligere har forsøgt at få Trump for en rigsretssag.

Texas-demokraten Al Green har nu tre gange forsøgt at få præsident Trump stillet for en rigsretssag. Foto: AFP
Texas-demokraten Al Green har nu tre gange forsøgt at få præsident Trump stillet for en rigsretssag. Foto: AFP

Kritikken er væltet ind, efter at Donald Trump angreb fire kvindelige, demokratiske kongresmedlemmer på Twitter og bad dem om at rejse hjem til deres oprindelseslande. Foto: AFP Politik Trumps vilde angreb forsætter: - De hader USA

Sagen begyndte at rulle, da Trump søndag tweetede, at fire kvindelige demokrater i Kongressen 'skulle tage hjem og rette op på de fuldstændig ødelagte og kriminalitetsramte lande, de kom fra.'

Tre af kvinderne er født og opvokset i USA. Den fjerde kvinde er født i Somalia, men har været amerikansk statsborger, siden hun var barn.

'Latterligt'
Teksten til resolutionen kalder udtalelsen 'racistisk'.

- Vi fordømmer kraftigt præsident Donald Trumps racistiske kommentarer, der har legitimeret og forøget frygten for og hadet mod nye amerikanere og farvede personer.

Donald Trump fejrede afgørelsen på Twitter.

- Dette er måske det mest latterlige og tidskrævende projekt, jeg nogensinde har skullet forholde mig til, skriver han.

 

193 kommentarer
Vis kommentarer