Trump overvejer hurtig nominering af FBI-chef

USA's præsident siger, at den fyrede FBI-chefs afløser måske allerede bliver nomineret i næste uge

Præsident Donald Trump siger lørdag, at han ønsker at reagere hurtigt og nominere en ny FBI-direktør til at afløse den fyrede Jim Comey.

Han fortæller journalister, der ledsager ham i præsidentflyet Air Force One, at han måske vil være i stand til at træffe en beslutning, inden han i slutningen af næste uge tager på en udlandsrejse.

- Selv det er muligt, konstaterer han.

Han betegner de kandidater, han overvejer, som "enestående folk", "meget kendte" og "på højeste niveau".

Mange har kritiseret Trump for, at han fyrede Comey tidligere på ugen. Trump begrundede fyringen med, at Comey havde mistet tilliden fra de mange tusinde ansatte i USA's forbundspoliti.

Det har FBI's fungerende chef, Andrew McCabe, pure afvist.

- Jeg kan fortælle jer, at direktør Comey nød bred støtte i FBI, og det gør han fortsat, fortalte McCabe Senatets efterretningsudvalg fredag.

Kritikerne mener, at den egentlige grund til Comeys fyring var, at FBI efterforsker ulovlige forbindelser mellem Trump-kampagnen og den russiske regering under sidste års valgkamp.

New York Times skriver, at justitsminister Jeff Sessions og hans vicejustitsminister, Rod Rosenstein, senere lørdag vil have ansættelsessamtaler med kandidater til posten som FBI'chef.

Det vil være med McCabe, senator John Cornyn fra Texas, tidligere føderal anklager Michael Garcia og tidligere vicejustitsminister Alice Fisher. Men der er flere andre kandidater.

Det oplyser en kilde med kendskab til samtalerne til New York Times

Trump advarede fredag på Twitter Comey mod at gå til pressen med sine oplysninger om et middagsmøde, de to havde i januar.

- James Comey må håbe, at der ikke findes "bånd" af vores samtaler, før han begynder at lække noget til pressen, skrev Trump.