Trump raser over ny bog: 'Løgn og fiktion'

En tidligere rådgiver har skrevet bog om Det Hvide Hus under præsident Donald Trump

USA's præsident, Donald Trump, afviser tirsdag en ny bog, der beskriver Det Hvide Hus som en dysfunktionel arbejdsplads. Foto: AFP
USA's præsident, Donald Trump, afviser tirsdag en ny bog, der beskriver Det Hvide Hus som en dysfunktionel arbejdsplads. Foto: AFP

En tidligere medarbejder i Det Hvide Hus er tirsdag udkommet med en ny bog, der beskriver livet i Det Hvide Hus under præsident Donald Trumps ledelse.

I bogen 'Team of Vipers' tegner Cliff Sims, en kommunikationsrådgiver, et billede af Det Hvide Hus plaget af kaos, lækager og infight.

Trump afviser bogen. Han betegner Sims som en medarbejder på 'lavt niveau', der har skrevet 'endnu en kedelig bog baseret på løgn og fiktion'.

- Han lader som om, han er en 'insider', når han i virkeligheden aldrig var andet end en stikirenddreng, skriver præsident Trump på Twitter.

Truer med sagsanlæg
Cliff Sims svarer igen på sin Twitter-profil og offentliggør en række billeder, der viser, at han i flere situationer befandt sig tæt på præsidenten.

- 'Team of Vipers' er udkommet i dag, skrevet af verdens mest berømte 'stikirenddreng', skriver han.

Michael Glassner fra præsident Trumps genvalgskampagne oplyser, at kampagnen er ved at forberede et sagsanlæg mod Sims, der angiveligt har underskrevet en fortrolighedsklausul.

Værste fucking job
Cliff Sims, der sluttede sig til Trumps kampagne i 2016 og efterfølgende fik job i Det Hvide Hus, beskriver en række episoder, der næppe vækker glæde i præsidentboligen, skriver Associated Press.

General John Kelly var stabschef for præsident Donald Trump i halvandet år. Foto: AP
General John Kelly var stabschef for præsident Donald Trump i halvandet år. Foto: AP
 

Han fortæller for eksempel, at den tidligere stabschef John Kelly betroede sig og sagde, at posten som Trumps stabschef var det 'værste fucking job', han nogensinde har haft.

John Kelly tilføjede, at en fyreseddel ville være 'det bedste, der kunne ske'. Kelly forlod Det Hvide Hus i december.

Redder Ryans røv
I bogen skriver Cliff Sims også, at præsident Trump havde et horn i siden på den republikanske kongresleder, Paul Ryan.

- Hvorfor kan du ikke være loyal over for din præsident, sagde Trump til Ryan og fortsatte.

- Jeg husker, da vi var i Wisconsin og dine egne folk buhede af dig. Du var ved at dø som en hund, Paul. Som en hund! Og hvad gjorde jeg? Jeg reddede din røv, sagde Trump ifølge bogen.

Forholdet mellem præsident Trump og kongresleder Paul Ryan var ikke det bedste, skriver forfatteren. Foto: AP
Forholdet mellem præsident Trump og kongresleder Paul Ryan var ikke det bedste, skriver forfatteren. Foto: AP
 

Cliff Sims hævder også, at Donald Trump oprindeligt havde tænkt sig at anfægte resultatet af præsidentvalget i 2016, hvis han altså havde tabt.

Og da det gik op for ham, at han havde vundet, gik hans første tanker til partifællen og rivalen John Kasich, der under valgkampen havde været en hård kritiker.

- Når jeg kommer til Washington, losser jeg Kasich i røven, triumferede Trump, da valgsejren stod klar.

'Team of Vipers' udkom tirsdag.
'Team of Vipers' udkom tirsdag.

 

--- *** ---

Tre bøger, der rystede Det Hvide Hus

 

Michael Wolff: 'Fire and Fury'

Den amerikanske journalist Michael Wolff står bag det nok mest nærgående portræt af den amerikanske præsident, Donald Trump.

Bogen 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' blev revet væk i USA og resulterede i adskillige trusler om sagsanlæg, herunder mod den tidligere spindoktor Steve Bannon. I bogen bliver det beskrevet, hvordan Trump forsøger at snige sig til sex med sine venners koner og i årevis har været bange for at blive forgiftet. Blandt andet derfor foretrækker han mad fra McDonald’s.

Foto: AP
Foto: AP
 

 

Bob Woodward: 'Fear'

Den legendariske journalist Bob Woodward udkom med 'Fear: Trump in the White House', der er baseret på interview med kilder med tilknytning til Det Hvide Hus. Woodward har tidligere brugt samme arbejdsmetode, når han har udgivet bøger om samtlige amerikanske præsidenter siden Richard Nixon.

Ifølge bogen er Det Hvide Hus ikke en arbejdsplads for folk med sarte nerver. 'Idiot', 'forræder' og 'retarderet' er blot nogle af skældsordene, som den amerikanske præsident bruger om sine medarbejdere. Trump får i øvrigt igen med samme mønt, når han altså ikke hører det.

 

Omarosa Newman: 'Unhinged'

Omarosa Newman udkom med bogen 'Unhinged', der omhandler hendes turbulente år som rådgiver i Det Hvide Hus. I bogen beskriver hun Donald Trump som selvoptaget, kvindefjendsk og en evig kilde til konflikt. - Han er racist og mandschauvinist, lød det fra Newman, der hævder, at Trump har anvendt den stærkt racistiske betegnelse 'nigger'.

Det afviser Det Hvide Hus kategorisk og betegner Omarosa Newman som en bitter eksmedarbejder, der er fuld af løgn. - Hun er en ussel person, sagde præsidenten.