Trump sætter handling bag ord: Trækker USA fra aftale om frihandel

USA bliver ikke en del af en frihandelsaftale med en række lande omkring Stillehavet

Præsident Trump har mandag sendt et kraftigt signal til verdens ledere om, at han er handlingens mand, efter at han har underskrevet et dekret, som gør, at USA trækker sig fra forhandlingerne om en frihandelsaftale med en række lande omkring Stillehavet.

Det skriver flere amerikanske medier. Herunder CNN.

Under valgkampen kritiserede Trump aftalen i stærke vendinger. Han hævdede, at aftalen ville være skadelig for hårdtarbejdende amerikanere. Blandt andet fordi den efter hans opfattelse ville føre til lavere lønninger.

Det var Trumps forgænger på præsidentposten, Barack Obama, som forhandlede på USAs vegne. Det gjorde han imidlertid uden at have aftalen godkendt af kongressen. Det vurderes derfor ikke, at Trumps valg om at trække USA ud af forhandlingerne får nogen umiddelbar effekt på den førte økonomiske politik i USA. Men det sender et signal om en helt ny og anderledes kurs, skriver CNN.

I alt 12 lande i regionen omkring Stillehavet var med i forhandlingerne om en handelsaftale.

Ud over handelsaftalen, som også kendes som TPP - Trans-Pacific Partnership, har Trump taget initiativ til at fjerne offentlig støtte til visse selskaber, som har specialiseret sig i at udføre aborter i udlandet. Og han har indført et fem-årigt forbud mod lobbyvirksomhed for alle, der arbejder i hans administration.

339 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere