Trump sætter navn på sin favorit som ny FBI-direktør

Hvis det står til Donald Trump, bliver Christopher Wray FBI's næste direktør

Følg Politik

USA's præsident, Donald Trump, vil nominere tidligere chef i justitsministeriet Christopher A. Wray som ny FBI-direktør. Det skriver han på Twitter.

- Jeg vil nominere Christopher A. Wray, en mand med et ulasteligt generalieblad til ny direktør for FBI, skriver Trump.

Han skriver samtidig, at der kommer flere oplysninger senere.

Christopher Wray blev placeret i justitsministeriet af præsident George W. Bush i 2003. Her blev han frem til 2005, hvorefter han arbejdede som jurist.

Ifølge nyhedsbureauet AP var han tidligere advokat for republikaneren Chris Christie, der selv stillede op som præsidentkandidat sidste år. Han er i øjeblikket partner i et advokatfirma.

FBI-direktøren James Comey blev fyret af Trump i maj.

Siden fyringen har der været rapporter om, at Trump havde bedt Comey om at droppe en FBI-undersøgelse af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynns forhold til den russiske regering.

Flynn blev fyret i februar, da det kom frem, at han havde givet urigtige oplysninger til blandt andre den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, om sine samtaler med Ruslands ambassadør i USA.

Christopher Wray har tidligere været nævnt i puljen af mulige kandidater til posten som FBI's direktør. I slutningen af maj var han en af to kandidater, som var til jobsamtale hos Trump.

Senatet skal først godkende præsidentens valg af Christopher Wray, før juristen kan sætte sig i direktørstolen.

Trumps nominering af Wray kommer, dagen før James Comey skal svare på spørgsmål ved en åben høring i Senatet i Washington.

Donald Trump kunne have sat en stopper for Comeys høring. Præsidenter kan påberåbe sig retten til at forhindre regeringsansatte i at dele information.

Men hvis Trump havde gjort brug af sin særlige magt, ville det sandsynligvis skabe en opfattelse af, at hans folk forsøger at skjule oplysninger om FBI's undersøgelse.

Comey aflagde senest vidnesbyrd i marts. Her fortalte han, at FBI undersøgte Ruslands indblanding i det amerikanske valg og forbindelsen mellem Trump-lejren og den russiske regering.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller