Annonce:
Annonce:

Trump sender bitter stikpille

Mitt Romney deltog i en 'Black Lives Matter'-protest, og det har fornærmet Donald Trump. Deres forhold er forfærdeligt, fortæller dansk ekspert

Lars Græsborg fra Kongressen.com analyserer her Donald Trumps håndtering af urolighederne i USA. Video: Lars Græsborg Mathiasen, Ritzau Scanpix, Newsflare. Redigering: Martin Ekelund, Emma Svendsen.
Annonce:
Følg Politik

Søndag lokal tid deltog Utahs senator, Mitt Romney, i en 'Black Lives Matter'-protest i Washington D.C.

Det har vakt opsigt på Twitter, fordi de fleste andre højtstående, nuværende medlemmer af det republikanske parti har støttet præsident Donald Trump i at tage afstand fra demonstrationerne.

Og det er bestemt ikke gået Donald Trumps næse forbi, at Mitt Romney har trodset ham og deltaget i demonstrationen.

På Twitter langer han således spydigt ud efter senatoren med ordene:

'Enorm oprigtighed, sikke en fyr. Svært at tro, med denne form for politisk talent, at hans tal ville floppe så slemt i Utah!'

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Mitt Romney, der selv er mormon, gik sammen med cirka 1000 kristne til Det Hvide Hus. Foto: Reuters
Mitt Romney, der selv er mormon, gik sammen med cirka 1000 kristne til Det Hvide Hus. Foto: Reuters

Annonce:

56 procent er tilfredse med Romney
Præcis hvilke dårlige tal, Donald Trump henviser til, er uklart. I sidste uge blev der offentliggjort en måling fra Utah Policy, der viser, at 56 procent af Utahs stemmeberettigede er 'meget' eller 'i nogen grad' tilfredse med Mitt Romneys indsats som senator. Det er en fremgang i forhold til marts, hvor tallet var 36 procent.

En dugfrisk måling fra CNN viser samtidig, at 38 procent af amerikanerne er tilfredse med Trumps indsats som præsident. Det er et fald på syv procent i forhold til måneden før. Søndag viste en anden måling fra Hinckley Institute of Politics, at kun 32 procent i Utah synes, at landets regering har håndteret udbruddet af coronavirus godt.

Ifølge Kasper Grotle Rasmussen, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, er det ikke usædvanligt, at Donald Trump kommer med unøjagtige udmeldinger.

- På den måde opnår han måske lige præcis, at vi undrer os over, hvad han mener eller hvilke tal, der er tale om. Jeg er i hvert fald ikke sikker på, hvad det betyder, siger Kasper Grotle Rasmussen, der understreger, at han ikke har læst tweetet.

Annonce:

'Deres forhold er forfærdeligt'
Kasper Grotle Rasmussen forklarer, at Mitt Romney og Donald Trumps forhold er alt andet end godt. Mitt Romney stemte blandt andet ja til, at Trump havde udøvet magtmisbrug under rigsretssagen.

- Deres forhold er forfærdeligt. Det er slet, slet ikke godt. Mitt Romney er den mest prominente af alle 'anti-Trumps'. Han bad heller ikke om Trumps støtte til sin senatorkampagne, siger Kasper Grotle Rasmussen.

Han mener, at tweetet er et eksempel på, at der ingen mellemvej er for Trump, når det kommer til uenigheder.

- For Trump er det ofte sådan, at al politisk uenighed antages for at være personlig modstand. Hvis ikke, du er 100 procent enig, vil det blive opfattet som om, at du går efter struben. Der er ingen mellemvej, siger Kasper Grotle Rasmussen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: