Trump sender brev til Kim Jong-un: Vores møde er aflyst!

USA's præsident aflyser i et personligt brev det længe ventede møde med Nordkoreas leder

Verden havde ventet i spænding på topmødet 12. juni i mellem Donald Trump og Kim Jong-un.

Men der bliver ikke noget møde. Den amerikanske præsident har nemlig aflyst.

Ifølge Donald Trump skyldes aflysningen en 'utrolig vrede og åben fjendtlighed' fra Kim Jong-un i en nylig udtalelse.

I et brev som præsidenten har sendt til formanden, som han blot kalder Kim Jong-un, skriver Trump blandt andet:

- Jeg så meget frem til at skulle mødes med dig. Desværre føler jeg ikke, at det efter den utrolige vrede og åbne fjendtlighed i din nylige udtalelse vil være passende at gennemføre mødet, der har taget lang tid at planlægge, skriver Donald Trump i brevet.

Senere i brevet gentager den amerikanske præsident sin vurdering af styrkeforholdet mellem de to lande.

- Du taler om dine atomare kapaciteter, men vores er så massive og kraftfulde, at jeg beder til Gud, at de aldrig kommer i brug.

Kim Jong-un har især været utilfreds med, at USA og Sydkorea har afholdt en militærøvelse tæt på Nordkorea, og så har han den seneste tid i hårde vendinger afvist fuldstændig at afvikle sit atomprogram fuldstændig.

Der er endnu ikke kommet et svar fra Nordkorea.

Artikel fortsætter under tweetet..

Her er billede, som efter sigende forestiller området efter ødelæggelsen af atomanlægget. Foto: DigitalGlobe via AP Samfund Flere sprængninger i Nordkorea: 'Nu er atomanlæg ødelagt'

Atomanlæg ødelagt
Tidligere på torsdagen bekræftede Nordkorea ellers via det statslige nyhedsbureau KCNA, at et atomanlæg i Punggye-ri er ødelagt. Styret kalder det et 'skridt mod global atomafrustning'.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, havde annonceret, at styret ville tilintetgøre testanlægget, før han ifølge planen skulle have mødtes med USA's præsident, Donald Trump, i næste måned.

Torsdagens sprængninger har medført, at 'indgange til tunneler er helt lukkede'. Indtil torsdag var to tunneler ifølge mediet fortsat brugbare til test.

Tidligere har kinesiske geologer i et videnskabeligt tidsskrift analyseret området. De nåede frem til, at anlægget efter flere voldsomme test ikke længere kunne bruges uden at udgøre en alvorlig fare.

Der er endnu ikke kommet internationale reaktioner eller bedømmelser af, om testcenteret i Punggye-ri reelt er bragt ud af funktion.

544 kommentarer
Vis kommentarer