Trump skålede for en 'storslået kvinde'

Dronning Elizabeth understregede under gallamiddag med Trump vigtigheden af et internationalt samarbejde

USA's præsident, Donald Trump, skåler med den 93-årige britiske regent, dronning Elizabeth. Foto: Reuters
USA's præsident, Donald Trump, skåler med den 93-årige britiske regent, dronning Elizabeth. Foto: Reuters

USA's præsident, Donald Trump, holdt på formerne og hyldede sin værtinde, dronning Elizabeth, da han deltog i en gallamiddag i Buckingham Palace i London mandag aften.

Klædt i kjole og hvidt talte Trump om det 'evige venskab' mellem USA og Storbritannien og beskrev den britiske monark som en 'storslået kvinde'.

Trump havde blandt andet selskab af sin hustru, førstedamen Melania Trump, og sine fire voksne børn: Ivanka, Donald Jr, Eric og Tiffany, skriver Associated Press.

- Vi takker gud for de modige sønner af Storbritannien og USA, der besejrede nazisterne, siger Trump forud for 75 årsdagen for D-dagen, hvor de allierede styrker invaderede Normandiet under Anden Verdenskrig.

Trump havde kun pæne ord at sige om sin 93-årige værtinde. Foto: Reuters
Trump havde kun pæne ord at sige om sin 93-årige værtinde. Foto: Reuters

Dronning Elizabeth holdt også en tale, hvor hun fremhævede vigtigheden af de internationale institutioner, som blandt andre Storbritannien og USA havde stiftet i efterkrigstiden.

Hun fremhævede, at institutionerne – Nato og FN - blev etableret 'for at sikre at konflikternes rædsler aldrig igen ville blive gentaget'.

Præsident Trump har været en hård kritiker af både Nato og FN.

Kaldt 'nasty'
Forud for ankomsten til Storbritannien havde præsident Trump ikke holdt sig tilbage med knap så venlige kommentarer om flere personer.

Han kaldte blandt andet den amerikanske hertuginde Meghan Markle for 'nasty', og beskrev London-borgmesteren Sadiq Khan som 'en taber'.

Trump ankom mandag til London til et britisk statsbesøg, som varer frem til 5. juni. Han skal efter planen mødes med premierminister Theresa May tirsdag.

82 kommentarer
Vis kommentarer