Trump skal udlevere skattepapirer

Donald Trump er blevet pålagt at udlevere skattepapirer for en periode på otte år

Både Donald Trump og Stormy Daniels' advokat har tidligere kommenteret sagen. Hør, hvad de havde at sige, her. Video: AP
Følg Politik

Domstol siger, Trumps skattepapirer skal udleveres.

En føderal domstol i USA afgør, at præsident Donald Trumps revisor skal udlevere skattepapirerne for en periode på otte år til anklagemyndigheden i New York, skriver Reuters.

Trump nægter pure at udlevere sine selvangivelser.

Hans advokat i Det Hvide Hus Jay Sekulow siger, at præsidenten vil appellere afgørelsen til USA's højesteret.

Demokraterne har længe krævet indblik i præsidentens økonomi. Det er et udvalg i Repræsentanternes Hus, der har bedt om præsidentens skatteoplysninger.

Med Donald Trumps skatteopgørelser gennem de sidste otte år, kan det undersøges, om han har foretaget ulovlige pengeoverførsler af tys-tys-penge til pornostjernen Stormy Daniels. Hun hævder, at hun havde en affære med præsidenten.

Trumps forhenværende advokat, Michael Cohen, har oplyst, at han overførte 130.000 dollars til Daniels på vegne af Trump.

Men Trump har nægtet at udlevere sine skattepapirer. Det har han han nægtet lige siden valgkampen op til præsidentvalget i 2016. Han lovede ellers at offentliggøre sine selvangivelser i 2016, men han brød det løfte.

Præsidentens modvilje har i den grad medfødt en del mistanker.

Donald Trump har via rettens vej forsøgt at forhindre, at hans skattepapirer skulle udleveres, da han lagde sag an mod et udvalg i Kongressen og flere embedsmænd i delstaten New York.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+