Trump svinede Michelle Obama: Nu laver Melania samme 'fejl'

For to år siden mente Trump, at den daværende førstedame Michelle Obama havde fornærmet Saudi-Arabien, fordi hun ikke bar tørklæde. Nu bærer hans egen førstedame det heller ikke

Her ankommer Melania uden tørklæde. Foto: AP

For to år siden tog det daværende præsidentpar Barack og Michelle Obama til Saudi-Arabien i forbindelse med Kong Abudllahs begravelse.

Her mødte Michelle Obama op til en række events uden at bære tørklæde, og det mente den nuværende præsident, Donald Trump var dybt forkert.

Nul gange på 100 dage: Nu lukker Trump munden på kritikkerne

Han langede i hvert fald ud efter hende på Twitter tilbage i  2015.

- Mange mennesker siger, at det er vidunderligt, at fru Obama nægter at bære tørklæde i Saudi-Arabien, men de blev stødt. Vi har allerede nok fjender, skrev han dengang på Twitter.

Men nu laver fru Trump altså samme 'fejl' som Michelle Obama.

Under Trump-parrets seneste besøg til Saudi-Arabien valgte Melania Trump heller ikke at bære tørklæde. I stedet bar hun en lang sort buksedragt og havde løst hår, da hun blev modtaget af den kongelige familie ved Air Force One.

Og det har fået flere til at kommentere på Trumps gamle tweet.

Trump til russerne: Fyret FBI-chef var en 'rigtig tosse'

- Trump er gaven, der bliver ved med at give. Forventet at disse tweets bliver genoplivet, skriver en bruger.

- Det her tweet er ikke blevet forældet, skriver en anden.

Saudi-Arabien har en række strenge krav til kvinder i det offentlige rum. De skal bære lange rober og dække deres hår til.

Men en række europæiske kvindelige ledere har valgt at se bort fra disse krav. Da den tyske kansler Angela Merkel besøgte landet nægtede hun at bære tørklæde. Og det gjorde den britiske premierminister Theresa May heller ikke, da hun besøgte landet for en måned siden, fordi hun ville være et forbillede for undertrykte kvinder.

Og nu har Melania altså også valgt at droppe tørklædet, på trods af at hendes mand havde en del meninger om det for to år siden.