Trump sviner Oprah: - Jeg håber, hun stiller op, så ...

Præsident Donald Trump kaster sig ud i et angreb på tv-milliardæren Oprah Winfrey, som af mange spås til at være et varmt bud på demokratisk kandidat i 2020

Ekstra Bladet fik tidligere USA-ekspert Philip Chr. Ulrich til at vurdere muligheden for Oprah som præsident.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har sendt en sviner af sted efter tv-milliardæren og mediemogulen Oprah Winfrey.

Det sker, efter Winfrey i stigende grad bliver set som et bud på en demokratisk præsidentkandidat ved valget i 2020.

- Jeg håber, at Oprah stiller op, så hun kan blive udstillet og besejret ligesom alle de andre, skriver Donald Trump bl.a. i et tweet rettet mod tv-stjernen.

Trump reagerede i tweetet på en debat, som Winfrey stod i spidsen for med to hold amerikanske vælgere, der enten havde stemt på Trump eller Hillary Clinton ved seneste valg.

Oddsne har i lang tid peget på Winfrey som et bud på en kommende demokratisk spidskandidat. Men spekulationerne tog voldsom fart, da det amerikanske medieikon i januar holdt en brandtale ved Golden Globes-uddelingen.

I talen sendte Winfrey en bredside af sted mod dem, hun selv kalder for 'krænkende mænd'.

- Deres tid er forbi, lød det blandt andet i talen, der affødte et gigantisk bifald i salen.

Der har tidligere været god stemning mellem de to milliardærer. Her fra en af Trumps optrædener i Oprah Winfreys show i 2004. Foto: George Burns
Der har tidligere været god stemning mellem de to milliardærer. Her fra en af Trumps optrædener i Oprah Winfreys show i 2004. Foto: George Burns
 

Og meget tyder da også på, at Donald Trump nu for alvor er begyndt at tage rygterne alvorligt, eftersom han hvæsser sine tweets og sender dem af sted mod netop Winfrey, i samme stil som mod Hillary Clinton under præsidentvalgkampen frem til november 2016.

Trumps linje på Winfrey er da også gået fra:

- Jeg kender hende rigtig godt. Jeg kan lide Oprah. Jeg tror ikke, at hun stiller op, som præsidenten sagde på et pressemøde i januar, til ovenstående angreb på Winfreys angivelige svagheder.

Oprah Winfrey selv har ind til nu afvist, at hun stiller op til det kommende præsidentvalg.

- Det ligger ikke i mit DNA, sagde hun efter talen til Golden Globes-uddelingen.

Det er dog før set, at kommende præsidentkandidater ind til relativt kort tid før et valgår har afvist at ville kommentere på deres eget kandidatur.

Oprahs tale til Golden Globe kickstartede snakke om, hvorvidt hun vil stille op til præsidentvalget i 2020. TV: HOLLYWOOD FOREIGN PRESS ASSOCIATION AND DCP RIGHTS, LLC.

418 kommentarer
Vis kommentarer