Trump talte udenom ved spørgsmålet om menneskerettigheder

Trump har mandag holdt møde med Filippinernes præsident Duterte. Trump undlod at svare de fremmødte journalister på, hvorvidt han diskuterede menneskerettigheder med Duterte

Under de to præsidenters møde brød Duterte pludselig ud i sang for Trump. Video: AP

Mandag mødtes præsident Trump med Filippinernes præsident Rodrigo Duterte.

Her blev Trump spurgt indtil, om han havde brugt mødet, på at tale med Duterte om menneskerettigheder på baggrund af præsidentens voldelige bekæmpelse af ulovlige stoffer, der for tiden finder sted i Filippinerne.

Foran en forsamling af journalister valgte Trump i stedet for at snakke om det filippinske vejr.

Det skriver mediet politico.eu.

- Jeg har nydt at være her. Vejret er altid godt. I dag er det ret godt. Men der er én ting omkring Filippinerne: før eller siden bliver vejret godt, sagde Trump, og tilføjede at ham og Duterte har et ’fantastisk forhold’.

Han ignorerede tilsyneladende spørgsmål fra de tilstedeværende journalister, der spurgte til, hvorvidt han havde stukket til Duterte i forhold til menneskerettigheder.

- Hey, hey, havde præsident Duterte sagt.

- Det her er ikke et pressemøde. Det er et bilateralt møde. Vi vil diskutere anliggender, som er af interesse for både filippinere og… med jer rendende rundt, I er spioner, tilføjede Duterte henvendt til journalisterne.

- Det er I, havde Duterte gentaget, for at understrege, at han mente at de journalister, der var til stede, er spioner.

Trump undlod at snakke om menneskerettigheder foran journalisterne, men Det Hvide Hus har været ude med en melding om, at problemstillingen blev berørt kortvarigt. Ifølge Politico.eu skrev Det Hvide Hus’ pressetalskvinde Sarah Sanders i en mail:

’Samtalen fokuserede på Islamisk Stat, ulovlige stoffer og handel. Menneskerettigheder blev kortvarigt bragt op i kontekst med Filippinernes krig mod ulovlige stoffer’

Til gengæld har Dutertes talsmand Harry Roque nægtet, at menneskerettighederne blev bragt op i samtalen mellem Trump og Duterte.

Mødet mellem Trump og Duterte kommer i kølvandet på den filippinske præsidents ekstremt voldelige bekæmpelse af stoffer på Filippinerne, hvor tusindvis af mennesker er blevet slået ihjel i gaderne i løbet af 2017.

Før mødet i den filippinske hovedstad Manila advarede Duterte præsident Trump om, at vade i lige netop den problemstilling under deres møde.

- Lad det være. Det her er ikke dit anliggende. Det er mit anliggende. Jeg tager mig af mit land, og jeg vil sørge for at pleje mit land, sagde Duterte til præsident Trump for en uge siden. 

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen