Trump til grin på nettet efter kommentar om skoleskyderi

Donald Trumps kommentar om eget heltemod bliver hånet på de sociale medier

Hør kommentaren., som præsidenten nu bliver hånet for, her. Video: AP

USA's præsident, Donald Trump, havde handlet modigt og resolut, hvis han havde været i nærheden, da en tidligere elev åbnede ild på en skole i Florida 14. februar.

Det mener præsidenten i hvert fald selv, fortalte han en gruppe guvernører, som besøgte Det Hvide Hus mandag.

- Jeg tror virkelig, at jeg ville have skyndt mig at løbe derind, også selv om jeg ikke havde et våben, lyder det fra præsidenten, der dog tager et enkelt forbehold.

- Men man ved det aldrig, før man har stået over for det.

Donald Trump kritiserede samtidig en politimand for ikke at gribe ind, selv om han var på stedet under skyderiet, der kostede 17 mennesker livet.

Trump har kaldt betjenten, Scot Peterson, for en kujon.

- Han er ikke just en medalje-kandidat, lyder det fra præsidenten.

Kadet Hælesporer
Donald Trump missede selv chancen for at få en medalje, da han i 1960'erne foretog talrige krumspring for at undgå at blive indkaldt som soldat under krigen i Vietnam.

Hele fem gange fik rigmandssønnen udskudt sin indkaldelse blandt andet med henvisning til, at han havde hælesporer (bone spur) på foden, hvilket kan gøre det ubehageligt at marchere.

På de sociale medier var brugerne da også i tvivl om, hvorvidt præsident Trump ville have haft modet til at gå til angreb på en skoleskyder, hvis det kom til stykket.

På Twitter blev der fyret op under #bonespur og #cadetbonespur, og latterliggørelsen af 'Kadet Hælesporer' fik frit løb.

Lægeerklæring
Det var New York Times, som afslørede, at Donald Trump i alt fem gange søgte om udsættelse fra sessionen.

Fire gange fik han udskudt sin indkaldelse (1964, 1965, 1966 og 1968), fordi han var under uddannelse blandt andet på den prestigefyldte Wharton School i Pennsylvania.

Men som nyuddannet i 1968 måtte Trump tage andre midler i brug.

Han fik en lægeerklæring på diagnosen hælesporer, hvilket gav ham udsættelse for femte gang. Derefter mistede hæren åbenbart interesse for Trump.

Kønssygdomme
Donald Trump har tidligere gjort det klart, at han var modstander af USA's krig i det sydøstasiatiske land.

– Jeg syntes, det var latterligt. Jeg følte, at det var endnu en situation, hvor nogle politikere fik os ind i en krig, vi aldrig skulle have været i, har han udtalt.

Trump havde åbenbart også bedre ting at tage sig til.

I et gammelt interview med radiovært Howard Stern har Trump med et glimt i øjet fortalt, at han dengang gennemlevede sit 'eget personlige Vietnam' i forsøget på at undgå kønssygdomme, når han jagtede damer i New Yorks natklubber.

584 kommentarer
Vis kommentarer