Annonce:
Annonce:

Trump tiltales i historisk sag

Donald Trump forventes at overgive sig til myndighederne i næste uge

Mens mørket langsomt sænkede sig over New York City mandag aften, var der dukket i omegnen af ti demonstranter op. Halvdelen til støtte for Donald Trump, resten var rasende på ham

Annonce:
Følg Politik

For første gang i historien rejses der tiltale mod en tidligere amerikansk præsident.

Det står klart, efter at en storjury på Manhattan sent torsdag aften dansk tid stemte for at tiltale Donald Trump i den meget omtalte sag om tys-tys-penge til pornoskuespillerinden Stormy Daniels.

Det oplyser fire unavngivne kilder med kendskab til sagen til avisen The New York Times.

Vil overgive sig
Oplysningerne bekræftes desuden i en mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. Dog er det endnu uvist, hvad den præcise tiltale vil være.

I mailen oplyser en talsmand for distriktsanklageren på Manhattan, at Trumps advokater er blevet orienteret om tiltalen, og at de to parter nu forhandler om Trumps anholdelse og overgivelse:

Annonce:

'Her til aften har vi kontaktet Trumps advokat for at koordinere hans overgivelse i forbindelse med tiltalen fra højesteret, der endnu er forseglet. Yderligere informationer herom vil komme, når datoen for tiltalen er bestemt', står der i mailen.

Samtidig oplyser en unavngiven kilde til nyhedsbureauet AP, at Donald Trump ventes at 'overgive sig til myndighederne i næste uge'.

Trump opildnede til stor protest: Ti personer dukkede op

Sagen om tys-tys-penge har været efterforsket i fem år.

Den går ud på, at Trump skal have haft en affære med Stormy Daniels, mens han var gift med sin nuværende hustru, Melania Trump.

For at undgå at detaljer om affæren slap ud betalte Trump angiveligt Daniels 130.000 dollar - svarende til cirka 900.000 kroner - i tys-tys-penge.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Pengene skal være blevet betalt tilbage i 2016 forud for præsidentvalget, som Trump vandt. Det har Trumps tidligere advokat Michael Cohen fortalt i vidneskranken.

Annonce:

Cohen har også fortalt, at det var ham, der lagde ud for betalingen, og at han senere fik pengene refunderet af Trump. Det er i den forbindelse, at der kan være sket brud på regnskabsloven, skriver nyhedsbureauet AFP.

Kan du spotte det? 'Falsk' Trump anholdt på gaden

Det var Donald Trump selv, der for cirka to uger siden kunne fortælle resten af verden, at han forventede at blive anholdt snart. Han har fra start afvist alt og kalder efterforskningen for en 'heksejagt' mod ham.

'PROTESTÉR. TAG VORES LAND TILBAGE,' skrev ekspræsidenten med versaler på sit eget medie, Truth Social, hvor han opfordrede sine støtter til at gå på gaden og rase mod beslutningen.

Men da dagen kom, endte protesten som en kæmpe fuser. Der skete ingen anholdelse, og kun en håndfuld støtter mødte op til demonstrationen, som Ekstra Bladet overværede foran retsbygningen i New York City.

Vil lægges i håndjern
Kilder tæt på ekspræsidenten har for nylig sagt til The Guardian, at Trump vil lave en scene så stor, at den er en film værdig, hvis han bliver anholdt.

Hvis han alligevel skal ulejlige sig med at tage forbi retsbygningen for at få taget fingeraftryk og et forbryderfoto, kan han lige så godt lave et 'spektakel' ud af det, siger kilderne.

Blandt andet skal Trump have fortalt, at han vil læges i håndjern, hvis han skal møde op i retten på Manhattan. Alt andet vil få ham til at se svag ud, frygter han angiveligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: