Trump tordner mod tøjfirma: I behandler min datter forfærdeligt!

Donald Trump langer for første gang ud efter et firma, som han mener har behandlet et af hans familiemedlemmer dårligt

Donald Trump sammen med sin datter Ivanka (Foto: AP)
Donald Trump sammen med sin datter Ivanka (Foto: AP)

Donald Trump er langt fra tilfreds med tøjfirmaet Nordstrom, og det har fået præsidenten til at tordne mod virksomheden på Twitter.

- Min datter Ivanka er blevet behandlet så unfair af Nordstrom. Hun er en god person, og har altid skubbet mig i den rigtige retning. Forfærdeligt!, skriver Donald Trump på Twitter.

Årsag?

Den amerikanske præsident føler ikke, at firmaet har behandlet hans datter ordentligt, og det er samtidig første gang, at han kritiserer en virksomhed, der har haft forbindelse til hans familiemedlemmer, offentligt.

Det skriver Reuters.

Ren rutine
Ifølge medier er hele konflikten er opstået, efter firmaet har besluttet sig for ikke at købe Ivanka Trumps tøjkollektion i den kommende sæson.

Se også: Ægteskab slut efter 22 år: 'Han stemte på Trump'

I forbindelse med, at tøjfirmaet valgte at droppe den 35-årige præsident-datter, har de sendt en meddelelse ud til offentligheden.

Artiklen fortsætter under billedet

Her poserer Ivanka Trump i noget af sit tøj, som nu er blevet droppet af Nordstrom (Foto: AP)
Her poserer Ivanka Trump i noget af sit tøj, som nu er blevet droppet af Nordstrom (Foto: AP)
 

Her skrev de, at de hvert år vælger nogle brands fra, og der er tale om ren rutine. Derudover skriver de, at beslutningen er taget på baggrund af, hvordan hendes brand har klaret sig.

Også luksusfirmaet 'Neiman Marcus Group NMRCUS.UL' har netop offentliggjort, at de heller ikke vil sælge Ivanka Trumps brand længere.

Se også: Trump beskylder USA's domstole for at være meget politiske

Se også: Trump-advokat undviger spørgsmål om forbud

Historisk kommentar
Reuters har onsdag forsøgt at få en kommentar fra en talsmand fra Ivanka Trumps brand, men hun har ikke ønsket at udtale sig yderligere om sagen.

Artiklen fortsætter under billedet

Nordstrom-aktien har taget et dyk på aktiemarked (Foto: AP)
Nordstrom-aktien har taget et dyk på aktiemarked (Foto: AP)
 

Trump har tidligere rettet kritik mod konkrete virksomheder, men det er første gang siden 8. november, at han har rettet direkte kritik mod virksomheder, der kun har haft tilknytning til et af hans familiemedlemmer.

Og det har allerede skabt problemer for firmaet.

Ifølge AP tog Nordstroms aktie et dyk på 0,7 procent, efter præsidenten sendte sit tweet ud omkring klokken 17 dansk tid. Men efterfølgende er den igen på ret køl er nu steget med 3,7 procent igen.

Massiv kritik
Ikke overraskende har Trumps tweet medført massiv kritik fra de politiske modstandere.

Reuters har talt med Nancy Pelosi, der er såkaldt minority leader i Repræsentanternes Hus i USA. Hun er langt fra begejstret for Trumps melding.

- Jeg synes, at det er meget upassende, men han er en totalt upassende præsident, så det passer meget godt, til den person han er, siger hun ifølge Reuters.

De amerikanske journalister har også spurgt talsmand Sean Spicer, der her forsvarer det efterhånde berømte tweet.

- Det er bare ikke i orden, at nogen udtrykker deres bekymring for en bestemt politik, ved at det går udover et familiemedlem. Præsidenten har naturligvis ret til at forsvare sin datter, siger Sean Spicer ifølge Reuters.

Se også: Ekspert går i rette med Trump: Han spreder 'fake news' om terror

Foto: AP/Facebook 112 - 7. feb. 2017 - kl. 20:14 Trump kaldte det for terror: Nu raser dræbt kvindes mor mod præsidenten

Se også: TRUMPS LATTERLIGE TERRORTALE

608 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere