Trump trækker fra feltet

To nye meningsmålinger må vække glæde i Trump Tower

Han har fornærmet mexicanere, kinesere, muslimer, krigsfanger og handicappede – men vælgerne i det republikanske parti er åbenbart ligeglade.

De er vilde med Donald Trump.

To nye meningsmålinger viser, at den farverige byggekonge har udbygget sin føring i kampen om at blive republikanernes kandidat til verdens mest magtfulde job.

Ifølge en måling fra Quinnipiac støttes Donald Trump af 27 procent af de republikanske vælgere. Det er en fremgang på tre procentpoint i forhold til for en måned siden.

Politik Trump gør grin med handicappet journalist

De republikanske vælgere er faldet for Donald Trump. (Foto: AP)
De republikanske vælgere er faldet for Donald Trump. (Foto: AP)

Trump vinker til forsamlingen ved et vælgermøde i Dorton Arena i Raleigh, North Carolina, fredag. (Foto: AP)
Trump vinker til forsamlingen ved et vælgermøde i Dorton Arena i Raleigh, North Carolina, fredag. (Foto: AP)
 

Tre kandidater kæmper om at markere sig som det stærke alternativ til Trump. Senator Marco Rubio står til 17 procent, mens hjernekirurg Ben Carson og senator Ted Cruz hver står til 16 procent af stemmerne.

Og så er det langt ned til den næste. Bush-dynastiets store håb, Jeb Bush, får kun støtte fra fem procent af de adspurgte.

For Ben Carson er der tale om et markant fald siden den sidste måling fra Quinnipiac. I november stod Trump til 24 procent opbakning, mens Carson fik 23 procent.

Intl. kendte Donald Trump overrasker som komiker

Ben Carson har ikke kunne holde trit med Trump. (Foto: AP)
Ben Carson har ikke kunne holde trit med Trump. (Foto: AP)
 

En måling fra CNN/ORC tegner samme billede. Her trækker Trump for alvor fra feltet, da 36 procent af de adspurgte republikanere svarer, at de ville stemme på rigmanden.

Ted Cruz får 16 procent, Ben Carson 14 procent og Marco Rubio 12 procent. I denne måling får Jeb Bush kun opbakning fra tre procent.

Selv om tallene i de to meningsmålinger afviger, er tendensen tydelig:

Donald Trump dominerer det republikanske primærvalg, og med mindre end to måneder til den første afstemning i Iowa ligner han stadig mere en favorit.

Læs mere om de to meningsmålinger her:

Quinnipiac-målingen er foretaget over en periode på syv dage, og de adspurgte tæller 1453 registrerede vælgere. CNN/ORC-målingen er foretager over fire dage blandt 930 registrerede vælgere.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

94 kommentarer
Vis kommentarer