Trump trækker i land: Ingen stramning af våbenlov

Præsident Trump vil træne lærere til at håndtere skydevåben - men dropper plan om at hæve alderen for køb af halvautomatiske våben

Foto: AP
Foto: AP

USA's præsident, Donald Trump, har fremlagt en plan for, hvordan han vil ændre landets våbenlovgivning. Det sker i kølvandet på præsidentens løfte om at gøre noget ved landets mange skoleskyderier.

Donald Trump vil fokusere på at hjælpe skoler med at træne lærere til at håndtere skydevåben.

Han vil desuden indføre mere dybdegående baggrundstjek ved at styrke samarbejde mellem sundhedssystemet, skoleledere og politiet.

Til gengæld har den amerikanske præsident skrinlagt planen om at hæve minimumsalderen fra 18 til 21 år for køb af halvautomatiske skydevåben.

Den amerikanske våbenlobby, NRA, er modstandere af at hæve minimumsalderen.

Trumps plan kommer knap fire uger efter et skoleskyderi i den amerikanske delstat Florida. Her blev 17 mennesker dræbt af en gerningsmand, der affyrede skud fra en halvautomatisk AR-15-riffel.

Efterfølgende har Trump talt med ofrenes pårørende. Her har han erklæret sig villig til at kigge på USA's våbenlovgivning. Blandt andet med det kontroversielle forslag om at bevæbne lærere.

- Hvis nu man havde en lærer, der var vant til at håndtere våben, så kunne de sætte en stopper for et angreb rigtig hurtigt, har Trump udtalt.

I Florida, hvor skoleskyderiet fandt sted 14. februar, vedtog man i sidste uge et lovforslag, der strammer statens lovgivning. Det betyder blandt andet, at man fremover skal være 21 år for at købe skydevåben i staten.