Annonce:
Annonce:

Trump tror på Putin: 'Jeg gjorde det ikke'

Trump har gentagende gange spurgt Putin, om han var indblandet i den amerikanske valgkamp, siger han. Putin benægter, og Trump tror mere på Putin end den amerikanske efterretningstjeneste

Putin og Trump sammen i Vietnam, hvor russeren har forsikret sin amerikanske kollega om, at han ikke forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016. Foto: AP
Putin og Trump sammen i Vietnam, hvor russeren har forsikret sin amerikanske kollega om, at han ikke forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016. Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Lørdag fortalte præsident Trump til amerikanske journalister, at han tror på den russiske præsident Putins oprigtighed, når han benægter sin indblanding i den amerikanske valgkamp i 2016. Det skriver New York Times.

De to præsidenter er begge i Vietnam til APEC - Asia Pacific Economic Cooperation, der er en række af Stillehavslande, der mødes årligt - hvor de har været sammen privat.

Trump fortalte til de amerikanske journalister, at han havde sagt til Putin, at det var på tide at komme videre, så USA og Rusland kan samarbejde og modarbejde atomtruslen fra Nordkorea, løse krigen i Syrien, og arbejde sammen om Ukraine.

- Han sagde, han ikke blandede sig. Jeg spurgte ham igen, sagde Donald Trump til journalisterne, der var med ham om bord på flyet til Hanoi i Vietnam.

Annonce:

- Man kan kun spørge ham en masse gange. Jeg spurgte ham bare igen. Han sagde at han absolut ikke blandede sig i vores valg. Han gjorde ikke, hvad de siger, han gjorde, sagde Trump.

Han svarede ikke direkte på, hvorvidt han troede på Putins benægtelser, men ifølge New York TImes lød Trumps udlægning af samtalen som om, at han var mere tilbøjelig til at acceptere den russiske præsidents side af sagen, end sine egne efterretningstjenester, der har konkluderet, at Putin dikterede en indsats for at blande sig i afstemningen.

'Jeg gjorde det ikke'
- Hver gang han ser mig, siger han ’Jeg gjorde det ikke’, og jeg tror virkelig på, at når han siger det til mig, så mener han det, sagde Trump.

- Jeg tror han er meget fornærmet over det, hvilket ikke er en god ting for vores land, tilføjede han.

Annonce:

Trump fremhævede de tre tidligere ledere af den amerikanske efterretningstjeneste - tidligere CIA-direktør John O. Brennan, tidligere chef for den nationale efterretningstjeneste James R. Clapper Jr. samt tidligere FBI-direktør James B. Comey, som Trump fyrede tidligere på året - og indikerede, at han syntes, de var mindre troværdige end Vladimir Putin.

- Vi har Brennan, vi har Clapper, og vi har Comey. Comey har vist, at han er en løgner, og han har vist sig at være en, der lækker, så se lige på det. Og du har præsident Putin, der meget stærkt hævder, at han ikke har haft noget med det at gøre, sagde Trump.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: