Trump udråber radikal islamisme til USA's fjende nr. 1

Den 69-årige præsidentkandidat Donald Trump løfter sløret for sit bud på en amerikansk udenrigspolitik

Donald Trump vil sætte alt ind på at bremse udbredelsen af radikal islamisme, hvilket vil blive en af de vigtigste dagsordener i USA's udenrigspolitik, hvis han bliver landets præsident.

Den 69-årige milliardær lover, at han vil "banke rusten af den amerikanske udenrigspolitik".

- At dæmme op for radikal islam skal være et hovedmål i udenrigspolitikken i USA - og i resten af verden, siger Donald Trump.

Republikaneren har onsdag præsenteret sit bud på en udenrigspolitik i en tale i Washington, hvor han også - ikke så overraskende - langer hårdt ud efter den siddende præsident, Barack Obama.

Præsidentkandidatens fokus vil dog ligge på amerikanerne - i Amerika. Og i særdeleshed amerikanernes sikkerhed.

- Amerika skal blive det førende og dominerende tema i min regering, siger han i talen, hvor han for en gangs skyld støtter sig til et manuskript.

Republikaneren vil også søge et bedre forhold til Rusland og Kina, fortæller han.

Forholdet mellem USA og Rusland er anstrengt på en lang række områder, blandt andet når det kommer til Moskvas støtte til Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Trump tror dog på, at det er muligt for USA at mindske spændingerne mellem de to lande.

Samtidig siger han, at han vil bruge USA's økonomiske indflydelse til at overtale Kina til at tøjle Nordkoreas atomprogram.

- Kina respekterer styrke, og ved at lade dem udnytte os økonomisk, mister vi deres respekt, siger han.

Donald Trump mener også, at flere af USA's allierede, som har draget nytte af det amerikanske forsvar, ikke har betalt deres rimelige andel.

- De lande, som vi forsvarer, skal betale for omkostningerne af dette forsvar. Og vil de ikke det, så skal USA være parat til at lade disse lande forsvare sig selv. Vi har ikke noget valg, siger han uden at nævne nogle specifikke lande.

22 kommentarer
Vis kommentarer