Trump: Udskyd valget?

Den amerikanske præsident har ikke meget tiltro til måden, hvorpå amerikanerne kan afgive stemmer

Trump foreslår nu at udskyde det amerikanske præsidentvalg, men det er faktisk ikke en mulighed, om så der var undtagelsestilstand i USA. Redaktionschef på Kongressen.com Lars Græsborg Mathiasen forklarer her hvorfor det ikke kan lade sig gøre. Video: Lars Græsborg Mathiasen.
Følg Politik

Donald Trump kritiserer på Twitter det nye 'Universal Mail-in Voting'-system og spørger til, om det amerikanske præsidentvalg skal udskydes.

Det nye system betyder, at folk vil kunne afgive deres stemme via post uden nogen særlig godkendelse. Årsagen er, at man frygter at sprede coronavirus, hvis alle skal møde op personligt.

Præsidenten spår, at valgresultatet ellers vil blive det mest upræcise og bedrageriske i historien.

'Med Universal Mail-In Voting vil 2020 blive det mest upræcise og bedrageriske valg i historien. Det vil blive meget pinligt for USA. Udskyd valget indtil folk kan stemme ordentligt og sikkert?,' skriver han på Twitter.

Præsidenten understreger forskellen på 'mail-in'-stemmer og 'absentee'-stemmer.

Sidstnævnte bliver også sendt som post, men kræver, at man som borger sender en ansøgning om at kunne sende stemmesedlen med brev, fordi det ikke er fysisk muligt for den enkelte at møde op til et af de steder, hvor stemmen skal afgives. Denne anmodning om stemmeseddel kan risikere at blive afvist, hvis begrundelsen ikke godtages.

Nogle stater vil indføre 'mail-in'-stemmer, og her er der tale om alle brev-stemmer, der bliver sendt med post. I visse stater kræver dette ikke en særlig godkendelse til at afgive stemmen uden personligt fremmøde.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.