Trump: USA og Mexico har ny handelsaftale på plads

USA og Mexico er nået til enighed i om en aftale, der erstatter Nafta-aftalen, siger præsident Donald Trump

USA og Mexico er mandag nået til enighed om rammerne for en erstatning for Den Nordamerikanske Frihandelsaftale (Nafta). Det meddeler USA's præsident, Donald Trump, mandag.

Der er tale om 'en virkelig god aftale', siger Trump ifølge AFP og Reuters. AP citerer Trump for, at der er tale om en 'fælles forståelse' om en ny handelsaftale.

Foreløbig er aftalen kun indgået mellem USA og Mexico. Den amerikanske præsident siger ifølge Reuters mandag, at de to parter vil skrotte Nafta-navnet, så aftalen blot kommer til at hedde USA-Mexico handelsaftalen.

Det er ventet, at Canada inden for kort tid vil slutte sig til forhandlingerne, meddeler Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, på Twitter.

Trump siger ligeledes, at forhandlinger med Canada vil begynde 'inden længe', rapporterer AFP.

Omkring en time tidligere havde Trump skrevet på Twitter, at en 'stor aftale' med Mexico er ved at tage form.

Kort forinden havde den mexicanske økonomiminister, Ildefonso Guajardo, sagt, at de to lande var tæt på enighed, men at et vigtigt spørgsmål stadig er uafklaret. Han uddybede ikke yderligere.

Canada har endnu ikke sluttet sig til forhandlingerne, som har stået på i et års tid.

Det er de tre lande - USA, Mexico og Canada - som er med i Nafta-aftalen.

Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, sagde i sidste uge, at hun var opmuntret over, hvad Mexico og USA er blevet enige om.

Trump har ofte udtalt sig negativt om aftalen og lovede under valgkampen op til præsidentvalget for knap to år siden, at han ville genforhandle den og få en bedre aftale hjem for USA.

Forventningen om, at en aftale var ved at falde på plads, fik kurserne til at stige på Wall Street mandag morgen.

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere