USA er parat til at tage sagen i egen hånd, hvis Kina ikke benytter sin indflydelse til at standse Nordkoreas atomvåbenprogram.
Det siger præsident Donald Trump i et interview med Financial Times få dage før, Kinas præsident, Xi Jinping, aflægger besøg i USA.
Donald Trump tager torsdag imod præsident Xi Jinping på sit Mar-a-Lago-palæ i Florida. Nordkorea står øverst på dagsordenen.
- Hvis Kina ikke ønsker at løse Nordkorea, så vil vi. Det er alt, jeg vil fortælle dig, siger Trump.
Han forsikrer, at USA 'totally' kan håndtere situationen i Nordkorea uden Kinas hjælp. Men han håber, at Kina er parat til at samarbejde:
- Kina har stor indflydelse over Nordkorea. Og Kina vil enten hjælpe os med Nordkorea eller ej. Og hvis de hjælper os, er det godt for Kina, og hvis de ikke hjælper os, så er det ikke godt for nogen, siger Trump til avisen.
Det er Nordkoreas gentagne prøveopsendelser af raketter med længere rækkevidde og den fortsatte udvikling af atomvåben, der får USA til at skærpe sin holdning.
USA frygter, at Nordkorea i løbet af få år vil have kapacitet til at nå den amerikanske vestkyst med et missil, der kan transportere atomvåben.
Millioner omkom
Kina er Nordkoreas nærmeste allierede og stod sammen med regimet under Korea-krigen fra 1950 til 1953, der kostede flere millioner mennesker livet og endte med en våbenhvileaftale.
Men USA er ved at miste tålmodigheden med Nordkorea, der trods adskillige FN-resolutioner fortsætter med at udvikle sit missil- og atomvåbenprogram.
USA's udenrigsminister Rex Tillerson har tidligere sagt, at USA ikke vil udelukke et militært angreb på Nordkorea.
Tillerson mener, at to årtiers forsøg på at undgå atomvåben på den koreanske halvø er slået fejl.
- Vores politik med strategisk tålmodighed er slut. Vi afsøger en række sikkerhedsmæssige og diplomatiske midler. Vi holder alle muligheder åbne, sagde han på et pressemøde i Seoul i sidste måned.
Nordkoreansk angreb
USA's tidligere forsvarsminister, Ash Carter, siger søndag til ABC News, at et amerikanske angreb på Nordkorea kan udløse et nordkoreansk angreb på Sydkorea.
- Jeg er helt sikker på udfaldet af den krig - det vil betyde nederlag for Nordkorea, men dette er krig af en skala, som vi ikke har set siden den sidste Korea-krig, advarer han.
- Selv om udfaldet er afgjort på forhånd, så er det en meget destruktiv krig. Så man er nødt til at gå meget forsigtigt til værks her, siger Ash Carter, der var forsvarsminister under præsident Barack Obama.
Her finder du interviewet i Financial Times (abonnement kræves)