Trump vil undersøge valgfusk - også blandt døde

Trump kræver undersøgelse af valgfusk - herunder blandt døde og illegale vælgere

Blandt andet illegale, vælgere med dobbelt-stemmer og døde skal undersøges for valgfusk, mener Trump. Foto: AP
Blandt andet illegale, vælgere med dobbelt-stemmer og døde skal undersøges for valgfusk, mener Trump. Foto: AP

USA's nyudklækkede præsident er ikke så sikker på, at alt gik retfærdigt til under det amerikanske valg tilbage i november.

Derfor vil Trump nu have undersøgt, om der har været fusk med i spillet.

Det skriver han på sin Twitter-profil onsdag.

- Jeg vil bede om en omfattende undersøgelse af VALGSVINDEL, skriver han.

Donald Trump og Obama minutterne inden den ene tiltræder og den anden afgår. Foto: AP Samfund - 25. jan. 2017 - kl. 14:57 Obama havde også travlt: Blokerede Bush, oprettede nationaldag og beordrede lukning

Artiklen fortsætter under opslagene...


Illegale, dobbelt-stemmer og døde
Det er imidlertid ikke kun majoriteten af almindelige amerikanske vælgere, den republikanske præsident vil holde et vågnet øje med. I forlængelse af sit Twitter-opslag skriver han nemlig, at det særligt er tre stemmegrupper, der interesserer ham.

Den ene hvoraf personerne ikke længere er i live.

- Det inkluderer dem, der er registreret til at kunne stemme i to stater, alle illegale og endda dem, der er registreret til at stemme, men som er døde (hvoraf mange har været døde i lang tid), skriver han.

USA' 45. præsident, Donald Trump, har haft travlt i sine 100 første timer i sit nye embede. Foto: AP Politik - 24. jan. 2017 - kl. 22:00 Trumps 100 første timer som præsident: Det har han allerede gjort

Tabte antallet af stemmer
Donald Trump valgte ganske vist valget, men med færre stemmer end den republikanske modkandidat, Hillary Clinton.

Hvor Clinton fik 65.844.954 stemmer, kunne Trump gå fra valgnatten med 62.979.879 af de amerikanske stemmer, viser de officielle tal.

Den netop indsatte præsident hæver dog, at valgsvindel har kostet ham det største antal stemmer, selvom ingen af de 50 stater tidligere har meldt om valgfusk.

Viser det sig, at der alligevel har været tale om svindel, lover Trump at stramme procedurerne for, hvordan amerikanske borgere fremover skal stemme ved præsidentvalg.

95 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere