Trumps dumhed gør mor stiktosset: Svinsk!

Donald Trump kom til at vise en række fortrolige noter fra sin stab til pressen i forbindelse med sagen om en 19-årig britisk mands død. Nu tordner moren mod præsidenten

Donald Trump er nu gået ind i sagen. Foto: Ritzau Scanpix
Donald Trump er nu gået ind i sagen. Foto: Ritzau Scanpix

En 19-årig mands død har medført ballade på højeste niveau.

Både Donald Trump og Boris Johnson er gået ind i sagen om 19-årige Harry Dunn, der tirsdag blev kørt ned og dræbt på sin motorcykel i Northamptonshire.

Bag rattet i bilen sad Anne Sacoolas, der af ukendte årsager kørte i den forkerte side af vejen. Den slags er normalt strafbart, men det er ikke tilfældet for den 42-årige amerikaner. Hun er nemlig gift med en diplomat, og efter ulykken rejste hun hurtigt hjem til USA.

Alligevel ønsker Storbritannien, at hun skal udleveres fra USA og tage sin straf.

Onsdag besvarede Donald Trump spørgsmål fra pressen om sagen, og her kom han til at vise en række hemmelige noter fra National Security Council til pressen.

'(Hvis der bliver spurgt) bemærk, som udenrigsminister Pompeo fortalte udenrigsminister Raab, så vil den amerikanske regeringsmedarbejders kone ikke vende tilbage til Storbritannien.'

'(Hvis der bliver spurgt) bemærk, regeringsmedarbejderens kone bliver nødt til at overveje, med råd fra hendes advokat, at tale med de britiske myndigheder, hvis de har spørgsmål,' står der på de to noter.

Svinsk!
Og det er især førstnævnte formulering, der gør Harry Dunns mor stiktosset.

Sky News har talt med Harry Dunns mor og far, Charlotte Charles og Tim Dunn, og de er langt fra tilfreds med den amerikanske præsident.

- Jeg kan ikke se pointen i, at Boris Johnson skal tale med Donald Trump, når hans noter afslører, at USA allerede har taget deres beslutning, siger familien til Sky News, ligesom de kalder Trumps adfærd for svinsk i en officiel meddelelse til pressen fra talsmand for familien, Radd Seiger.

Den britiske regering får også massiv kritik af familien, og Boris Johnsons ageren i sagen bliver kaldt et mediestunt.

Ballade mellem statsledere
Boris Johnson har i kølvandet på sagen meldt følgende ud:

- Jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at bruge diplomatisk immunitet i denne slags sager, siger han om sagen og kræver Anne Sacoolas udleveret til Storbritannien.

Men den køber Donald Trump ikke.

På et pressemøde onsdag i Det Hvide Hus forsvarede den amerikanske præsident sin statsborger:

- Det var en forfærdelig ulykke. Kvinden kørte i den forkerte side af vejen, og den slags sker. Du ved, de kører i den modsatte side af vejen, og den slags sker. Det er meget forvirrende. Jeg kan ikke sige, at det aldrig er sket for mig, for det er det, sagde Donald Trump.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Spion for NSA
Anne Sacoolas er gift med Jonathan Sacoolas, hvis rolle i Storbritannien fortsat er uklar, men der er meldinger om, at han er NSA-spion. Derfor mener amerikanerne, at både han og konen er beskyttet af diplomatisk immunitet.

Det mener briterne ikke, og derfor har den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, mødtes med den amerikanske ambassadør i Storbritannien, Woody Johnson. Men efter sigende kunne de to parter ikke blive enige.

Derfor har Boris Johnson lovet Harry Dunns efterladte, at han vil tage en snak med Donald Trump om sagen, så parterne kan få det løst.

431 kommentarer
Vis kommentarer